5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP seçim bürosuna bir saldırı daha

Mersin'de DTP Mezitli İlçe Belediye Başkan Adayı Memet Memetoğlu'nun seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi. 3. kez saldırıya uğrayan seçim bürosunun camları kırılırken, aday posterleri de tahrip edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mezitli Belediye Başkan Adayı Memet Memetoğlu'na ait seçim bürosu, gece kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırıya uğradı. Saldırıda, GMK Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosunun camları kırılırken, aday posterleri de tahrip edildi. Polis ekipleri, saldırıya uğrayan seçim bürosunda incelemelerde bulundu.

Olayın ardından bugün seçim bürosu önünde toplanan DTP'liler saldırıyı kınadı. DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, seçim kampanyasını başlattıkları gün, tüm adaylarla birlikte Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret ettiklerini hatırlatarak, "Mersin'in bazı konulardaki hassasiyetleri, 1999 yılı ve sonrasındaki gelişmeleri, bu konudaki düşüncelerimizi kendisi ile paylaştık. Açıkçası güven veren bir izlenimle de ayrıldık. Biz Mersin'in çok dilli, çok inançlı kimliğini bilen bir siyasi partiyiz. Bir sürü provokasyonlara rağmen Mersin'deki bu farklılıklarımızın barış ve kardeşlik ortamında, birlikte yaşama sevdası ve ısrarında, parti olarak bizim de büyük emeğimiz va katkımız vardır. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Mersin'deki barış ve kardeşlik ortamı ve güzelliği, bizim için koltuklardan çok daha değerlidir. Eğer birileri böyle bir çatışma ortamı yaratarak siyasi bir rant amacında ise, şunu çok iyi bilsin ki, asla o amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Parti olarak bu tür provokasyonlara asla ve asla prim vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bu büromuz 3. kez saldırıya uğruyor. Bürolarımızın güvenliği ve korunmasının temel sorumluluğu, güvenlik güçlerimize aittir. Bir seçim bürosunun 3. kez taşlanmasından dolayı bir hassasiyet ortaya çıkmamışsa, biz bundan rahatsızlık duyuyoruz. Biz her şeye rağmen Mersin'in kardeşlik ve barış ortamı kadar bu seçimlerin de demokratik bir yarış biçiminde geçmesini ve Mersin'e yakışır bir şekilde sonuçlanması arzu etmekteyiz" diye konuştu.

DTP Mezitli Belediye Başkan Adayı Memet Memetoğlu da, bu tür olayları tasvip etmediklerini ifade ederek, "Yapanları şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu tür olaylara bir an önce müdahil olmasını bekliyoruz. Bu tür olaylar karşısında bütün toplumumuzun sağ duyulu bir şekilde olayların üzerine gitmesini istiyoruz" dedi.

Bu arada, emniyet yetkilileri ise, saldırıya uğrayan seçim bürosunun açılışı ile ilgili olarak DTP'nin bir müracaatının bulunmadığını, seçim bürosunda asılı bulunan müracaat yazısının bir başka yerde açılan seçim bürosuna ait fotokopi olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 14:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?