5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP'den 'Roman' açılımı

DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, bugün Romanların yaşadığı sorunların temelde bir sistem sorunu olduğunu belirterek, Romanların toplumda ötekileştirilmesinin de haksızlık olduğunu kaydetti.

Seçim çalışmalarını sürdüren Erdoğan, Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de yaşayan Roman vatandaşları ziyaret etti. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Romanların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Erdoğan, parti olarak dini, mezhebi, dili ve rengi her ne olursa olsun herkese insan olgusuyla önemsediklerini dile getirdi.
Mersin'in farklı dini inanışa, farklı etnik köken ve mezheplerle birlikte farklı dilleri konuşan insanların bir arada barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığı bir mozaik olarak öne çıktığını kaydeden Erdoğan, kentin aynı zamanda önemli bir kültür kenti olduğunu anlattı.

Roman vatandaşların yaşadığı sorunların temelde bir sistem sorunu olduğunu kaydeden Aleddin Erdoğan, "DTP olarak her zaman yanınızda yer alacağız. Yönetime geldiğimiz günden itibaren de bu çadırlardan kurtulmanız için çok ciddi girişimlerimiz olacak. Roman kardeşlerimiz kültürü, rengi ve sosyal yapısının yanında kültürel dokularla birlikte bizim önceliğimiz olacak" dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Türkiye'deki folklorik yapının içerisinde Roman kardeşlerimizin el emeği ve göz nuru vardır. Ancak buna rağmen toplumda ötekileşmeleri haksızlıktır. Buna artık 'dur' demenin zamanı geldi ve geçti bile. Bu nedenle yerel seçimlerde sorunları hep birlikte çözebilmek için; 'Oylarımız DTP'ye demeliyiz. Oy vermekle değil, insanlığın onurunu korumak için her kesimi DTP'ye destek vermeye çağırmalıyız."
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?