5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP'den TRT 6'ya defli protesto

Mersin'de TRT 6'yı protesto etmek amacıyla def çalarak basın açıklaması yapan Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri, terör örgütü elebaşısı lehine slogan atınca gergin anlar yaşandı. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu eylemdeki gerginlik, büyümeden sona erdi.

DTP İl Mersin Teşkilatı, TRT 6 yayınlarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Parti binası önünde toplanan kalabalık, def çalıp Kürtçe türküler söyleyerek Atatürk Caddesi'ndeki Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçısı Mehmet Aykut, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Kürtçe'nin yasal güvence altına alınmadan ve ana dilde eğitim izni verilmeden TRT'de Kürtçe yayın yapılmasının kendilerine samimi gelmediğini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından parti binasına kadar tekrar toplu şekilde yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri ile DTP'liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis dövizlerin indirilmesini ve sessiz bir şekilde parti binasına gidilmesini istese de bazı partililer, bölücü terör örgütü elebaşısı lehine slogan atmaya başladı. Yaşanan gerginlik büyümeden sona ererken, kalabalık yeniden parti binasına döndü.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 16:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 85.106.178.xxx Tarih : 21.01.2009 08:33:25

kapatsınlar trt 6 mıdır nedir bunları rahatlık tepiyo her gün bisey istiyorlar.yarın baska bisey isterlerse sasırmasın kimse