5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP'liler gözaltıları protesto etti

Mersin'de bir grup DTP'li, dünkü polis baskınlarını ve gözaltıları, düzenledikleri eylemle protesto etti.

Silifke Caddesi üzerindeki parti binasında toplanan ve aralarında merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulduğu bir grup DTP'li, pankartlar ve sloganlar eşliğinde Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüdü. "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "DTP'ye uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganların atıldığı yürüyüş sırasında, polis de çevik kuvvet ekipleriyle birlikte yoğun güvenlik önlemi aldı.

Belediye binası önünde açıklama yapan İl Başkanı Ramazan Ekinci, dün sabah erken saatlerde DTP Eşbaşkan yardımcılarının kaldığı evlere ve çeşitli kurumlara eş zamanlı baskınlar yapıldığını hatırlatarak, bu baskınlarda, aralarında DTP Eşbaşkan yardımcıları, MYK ve PM üyelerinin de bulunduğu 70'e yakın kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bu baskın ve gözaltıların, son seçim sonuçları ile birlikte ortaya çıkan demokratik iradeye tahammülsüzlüğün açık bir göstergesi olduğunu ileri süren Ekinci, Türkiye'nin en temel sorununun Kürt sorunu olduğunun, kamuoyunca da artık net olarak görüldüğünü belirtti.

Ekinci, baskınları ve gözaltıları kınadıklarını ifade ederek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istediklerini kaydetti. Yapılan açıklamanın ardından kalabalık, olaysız olarak dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alican tekin IP: 88.248.19.xxx Tarih : 17.04.2009 01:45:42

sizlerı seviyorum başkanımıza hellal olsunnn