5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP'liler mal varlıklarını açıkladı

DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, partisinin diğer merkez ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte mal varlığını açıkladı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Aleddin Erdoğan'ın yanı sıra; DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Cihan Yılmaz, Toroslar Belediye Başkan Adayı Filiz Yılmaz, Tarsus Belediye Başkan Adayı Halis Ernarinci ve Mezitli Belediye Başkan Adayı Hemet Hemetoğlu da hazır bulundu.

Burada konuşan Erdoğan, parti olarak şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini ve bu nedenle de 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kendisinin ve diğer belediye başkan adaylarının mal varlıklarını açıklayacaklarını anlattı. Erdoğan, kendisinin veya diğer adayların başkanlık görevine seçilmesi halinde de her yıl düzenli bir şekilde yapacakları basın toplantılarıyla mal varlıklarını kamuoyuna açıklayacaklarının da sözünü verdi. Erdoğan, kendisinin emekli maaşı dışında, eşi Hatun Erdoğan üzerine merkez ilçe Mezitli'de kayıtlı olan bir dairesi olduğu bilgisini verdi.

Daha sonra DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk, mal varlığını açıkladı. Buna göre Fazıl Türk'ün; merkez ilçe Yenişehir'de bulunan Akkent Mahallesi'nde 1 dairenin yanı sıra Mezitli'de 1 dükkan, Mardin'de 2 bin 300 dönüm sulu arazi, 1 adet 2008 model Kia marka jepp, 1 adet sertifikalı tohum fabrikası, 200 adet küçükbaş ve 50 adet de büyükbaş hayvan sahibi olduğu açıklandı.

DTP Tarsus Belediye Başkan Adayı Halis Ernarici herhangi bir mal varlığı olmadığını dile getirirken, Toroslar Belediye Başkan Adayı Filiz Yılmaz, Yenişehir ilçesinde bulunan Eğriçam'da bir adet dairesi ve 250 metrekarelik arsayla birlikte 1994 model Hundai marka otomobili olduğunu söyledi. Yenişehir Belediye Başkan Adayı Cihan Yılmaz da; Mersin İl Özel İdaresi'nden aldığı maaşın yanı sıra Diyarbakır'da bir dairesinin ve 1999 model Fiat marka aracıyla birlikte eşinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı maaş olduğunu belirtti.

DTP Mezitli Belediye Başkan Adayı Hemet Hemetoğlu'nun mal varlığı ise şöyle:
"Mezitli ilçesine bağlı Davultepe beldesinde 200 metrekarelik daire, Toroslar ilçesinde 4 katlı bir apartman, Hakkari'de 150 metrekarelik 1 daire ve 2 dükkan, 1 adet 2002 model Toyota marka otomobil, 2006 model BMC marka kamyon ile 2002 yılında kurulan ve yüzde 95'i kendisine ait 200 bin TL sermayeli bir şirket."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 88.227.2.xxx Tarih : 17.03.2009 17:34:20

VALLA HELAL OLSUN ADAMLARA KEŞKE ÖMÜR PARTİ ADAYLARIDA AÇIKLASADA BİZDE BİLSEK..NELERİ VAR NELERİ YOK..DTP ADAYLARINI TEBRİK EDİYORUM.NOT.BEN DTPLİ DEYİLİM