2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

DTP'liler polisle çatıştı

Mersin'de, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartları ile operasyonları protesto eden bir grup, basın açıklamasının ardından korsan gösteri düzenledi. PKK terör örgütü lehinde slogan atarak polise taşla saldıran gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Şevket Sümer Mahallesi'ndeki DTP belde teşkilatı önünde toplanan bir grup, terör örgütü lehinde slogan atarak pankart taşıdı. Burada, terör örgütü ve elebaşısını eleştiren bir haberden dolayı bazı gazeteleri ateşe veren örgüt yandaşları, Öcalan'ın cezaevi şartlarını ve terör örgütüne yönelik operasyonları protesto etti.

Akdenize Göç Edenler Derneği Başkanı Selahattin Güvenç de yaptığı açıklamada, terör örgütü liderinin cezaevi şartlarının iyileştirilmesini ve başka bir yere taşınmasını istedi.

Polisin panzerler ve çevik kuvvet desteğinde yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması olaysız sona ererken, bir çoğunun yüzü poşulu olan gençler, dağılımın ardından sokak aralarında korsan gösteri düzenleyerek, Öcalan lehinde slogan attı. Polise taşla saldıran örgüt yandaşlarına çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Yola lastik ve çöp konteynırı yığarak ateş yakan grup, polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, basın açıklaması sırasında yasa dışı pankart taşıyan 1 kişi gözaltına alındı.

Olaylar nedeniyle polisin bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 17:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berkcan vatan IP: 78.166.120.xxx Tarih : 27.01.2008 20:42:56

bu kanı bozuklar erkek gibi çıksın karşımıza. sabileri kalkan kullanmaktan vazgeçsinler. bu arada bende olay mahalindeki çevikçilerden biriyim. polisede zam versinler...