5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP'lilerden operasyon eylemi

Mersin'de bir grup DTP'li, partilerine yönelik operasyon ve tutuklamaları protesto etmek için yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında bir vatandaş, "PKK'nın şakşakçılığını yapıyorsunuz. Utanın biraz" diyerek partililere tepki gösterdi.

111. Cadde üzerindeki İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube binası önünde toplanan DTP'liler, "Hepimiz DTP'liyiz, Hepimiz Kürdüz" yazılı pankart açarak, aynı cadde üzerinde yer alan DTP Mersin İl Binası'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteride eylemciler, yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Mehmet Taşçı, DTP'ye yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Bu sırada bir vatandaş eyleme katılanlara, "Askerlerimizi şehit edenlere niye tepki göstermiyorsunuz. PKK'nın şakşakçılığını yapıyorsunuz. Hem de bunu Meclis çatısı altında yapıyorsunuz. Utanın biraz" diyerek tepki gösterdi. Tepkili vatandaş polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, DTP'liler eylemlerine devam etti.

Yapılan açıklamanın ardından bu kez bir grup DTP üyesi kadın, Atatürk Caddesi'ni takip ederek İnönü Caddesi üzerinde yer alan Merkez Postane'ye doğru yürüyüşe geçti. Üzerinde DTP'ye yönelik operasyonda tutuklananların isimlerinin yer aldığı dövizler taşıyıp, slogan atan gruba polis müdahale etti. Kadınlarla polis ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Grup, postane önünde yaptıkları açıklamanın ardından dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?