5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP'lilere bayraklı protesto

Mersin'de taleplerini dile getirmek için yaptıkları eylemde terör örgütü lehine slogan atan DTP'li gruba, bir vatandaş elindeki Türk bayrağı ile tepki gösterdi.

Silifke Caddesi üzerindeki parti binası önünde toplanan DTP'liler, 'Özgür kimlik, özgür liderlik, demokratik özerklik' yazılı pankartla Türkçe ve Kürtçe sloganlar eşliğinde Atatürk Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Eylem sırasında terör örgütü elebaşısı lehine sloganlar atınca grubu sözlü olarak uyaran emniyet yetkilileri, DTP'lilerin Silifke ve Atatürk Caddesi güzergahlarını kullanarak Mersin Valiliği'ne yürümek istemesine de izin vermeyerek, her iki cadde üzerinde barikatlar kurdu. Kadın ve çocukların ağırlıkta olduğu göstericiler, Atatürk Caddesi boyunca yürüyerek Ulu Camii önünde bir açıklama yaptı.

Grup adına konuşan DTP İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Akyol, Kürt sorununun demokratik, barışçıl ve diyalog sürecinde çözülmesi için Mersin'deki taleplerini Vali Hüseyin Aksoy'a duyurmak istediklerini söyledi. Akyol, "Ülkemizin tarihsel ve toplumsal dokusuyla uyuşmayan sorunların yaşandığı en tarihi günleri yaşıyoruz. 30 yılı aşkınb süredir devam eden Kürt sorununa endeksli çatışmalı durum, toplumsal bir travmaya yol açmıştır" dedi.

Akyol açıklama yaptığı sırada Selah Ömürtaş adlı bir vatandaş, eline Türk bayrağı alarak DTP'li grubu protesto etti. "Hepiniz bu bayrağın altında ezileceksiniz" diye bağıran Ömürtaş'a polis müdahale ederek, olay yerinden hızla uzaklaştırdı. Ulu Camii'nin avlusuna götürülen Selah Ömürtaş, "Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Bu vatan bizim. Mersin'de bayrağımızı yaktınız, yeter. Yazık bu vatana, yazık bu cennet Mersin'e" diye haykırdı.

Grup, yaptıkları ortak açıklamanın ardından aynı istikameti takip ederek DTP İl Teşkilatı binasına doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında terör örgütü elebaşısı lehine slogan atmaya devam eden göstericiler, parti binası önünde bir süre bekledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:35:57
Güncelleme :8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?