4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

DTP'nin seçim çalışmaları sürüyor

DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, Mersin'in kaybettiği 10 yılı DTP ile kazacağını söyledi.

Seçime sayılı günler kalırken, DTP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Gittiği her yerde, "Halkın başkanı Aleddin Erdoğan" sloganı ile karşılanan Erdoğan, "Artık bu halkın kaybedeceği 10 yılı yoktur. Oyumuza, kendimize geleceğimize ve kentimize sahip çıkacağız" dedi.

DTP'nin, halkların kardeşliğini savunanların partisi olduğunu savunan Erdoğan, "Ülkenin ekonomisi bir avuç çatışmacı anlayışa sahip insanlar tarafından heba ediliyor. Dünyada, Türkiye'deki gibi zengin kültürel bir yapı daha yok" diye konuştu.

Mersinlilerin 10 yılını çalanlardan hesap sormanın gününün 29 Mart 2009 olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bakın beceriksiz yöneticilere kentimizi ne hale getirdiler. Mersin narenciyesi, tarihi dokusu, ekonomisi, sahili, turizmi, tarımı ile dünya kenti olmaya aday bir şehir olmasına rağmen, öncüsü ve sahibi olmadığı için sahipsiz kalmıştır. Ne tarım kenti ne turizm kenti diyebiliriz, kısacası kimliği olmayan bir kenttir. İşte bunun için diyorum ki, halkların kardeşliğini esas alan DTP Mersin ile mimliğine kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, bir gün herkesin DTP'li olacağını ileri sürerek, şöyle devam etti:
"Çünkü kadını, genci, işçisi, emekçisi, yaşlısı ve doğayı en çok önemseyen partiyiz. Bunlara ilişkinde çok ciddi projelerimiz var. Örneğin Türkiye'de hiçbir siyasal parti bizimki kadar kadına değer vermiyor. Partimizde kazanılması en güçlü olan yerlerde kadın adayı gösterdik. Gençlerimizi siyasete dahil ettik. 29 Mart'tan sonra iktidar olduğumuzda, bende belediye çalışanlarının yüzde 40'nı kadın kotası olarak uygulayacağıma söz veriyorum."

DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk ise, Akdenizlilerin özlem çektiği bir yerel yönetime 29 Mart seçiminden sonra DTP yönetimi ile kavuşacağını söyledi. Türk, gün içerisinde binlerce kişi ile görüşerek, Çay Mahallesi'nde düzenlenen bir düğün, Hal Mahallesi'nde yaşayan Adıyamanlılarla toplantı, Çilek Mahallesi'nde Urfalılar ve Siteler Mahallesi'nde ise halk toplantısına katıldı.

Türk, burada yaptığı konuşmada, daha önce belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "1999 ve 2004 yıllarında nasıl bırakmışsak, halen olduğu gibi duruyor. Bir tek çivi dahi çakılmamış. Kendi yönetimimiz döneminde 'herkese eşit hizmet' şiarı ile çalıştık. İnsanların kimliği, mezhebi siyasal düşüncesini ve rengine bakmadan hizmet götürdük. Biz her kesin belediye başkanıyız. Bu dönemde kazandığımızda aynısını yapacağım. Bir belediye başkanı sadece kendisine oy verenin değil, kentinde yaşayan her kese hizmet verme zorunluluğu var. Çünkü onların parası ile bu çalışmalar yapılıyor. Belediyeyi borçlu devralıp, artı para ile borçsuz devretmeme rağmen, belediye şu anda korkunç rakamlara varan bir borç batağının içerisindedir. Size söz veriyorum, buradaki tüm hizmetleri halkımız ile birlikte karar verip yöneteceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 12:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahsun IP: 95.70.160.xxx Tarih : 17.03.2009 14:04:11

Deveye sormuşlar neren eğri diye,o da demişki nerem doğru..bu adamların birtane doğru yönü varmı..her türlü kötülüğü bağrında taşıyan bu kişileri şiddetle ve nefretle kınıyorum..mersinimiz den ellerini çeksinler...kardeşliğimizi dinamitlediler..arabalarımızın camını kırdılar...dükkanlarımızı taşladılar..her türlü pis ve karanlık işler bunların tekelinde...Allah aşkına suratlarına bir bakın bir gram Allah ın nuru varmı...bu insanlara kanan sevgili kardeşlerimizi dşünmeye davet ediyorum..D(dükkan).T(taşlatma).P(partisi).