3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Duayen gazeteciler onuruna gece

Mersin'de gazetecilik mesleğinde 30 yılı dolduran gazeteciler onuruna bir gece düzenlendi. Etkinlikte duayen gazetecilere mesleğe katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Mersin'de günlük yerel bazda yayın hayatını sürdüren Mersin Gazetesi tarafından organize edilen gece, Sahra Restaurant'ta gerçekleştirildi. Geceye katılan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, farklı meslek örgütü çatısı altında olmasına rağmen gazetecilerin bir araya gelip, güzellikleri ortaya koymasının oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Aksoy, her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de farklı görüş ve bakış açılarının olduğunu, ancak böylesi durumlarda ortak hareket edilmesinin de oldukça önemli olduğunu belirtti. Vali Aksoy, “Basın önemli görev ifa ediyor. Kamuoyunun aydınlatılması, sorunların dile getirilmesi ve bunlara çözüm üretilmesi adına bir anlamda kamu hizmeti diyebileceğimiz bir görevi, özel sektör olarak yerine getirmektedir. Mersin basını da bu konuda oldukça deneyimli ve birikimlidir. Dileğimiz hep birlikte Mersin'i daha iyi bir noktaya taşımak ve sorunlarını en aza indirmek” dedi.

Mersin Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selahiddin Akuş ise, gazetecilik mesleğinde belirli bir zaman dilimini tamamlayan ve mesleğe önemli katkılarda bulunan isimlerin anılmasından yana olduklarını, bu nedenle de taraf tutmadan objektif kriterlerle 8 duayen gazeteciyi ödüle layık gördüklerini belirtti. Akkuş, 30 yılını aşmasına rağmen hala aktif olarak mesleği icra eden insanların ödüllendirilmesinin, genç gazetecileri de teşvik edeceğini inandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hüseyin Aksoy tarafından, meslekte 30 yılını dolduran Tankut Tufan, Ziya Keskinışık, Nuran Tunç, Vahap Şehitoğlu, Hamdi Yurdakul, Haldun Okdemir, Oğuz Topaçoğlu ve Nevzat Kelleli'ye plaketleri takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?