2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Düğün-bayram gibi uğurlama

Mersin'de 1988/1 tertip olarak silah altına alınan gençler, düğün-bayram havasında görev yerlerine uğurlandı.

Mehmetçiğin Kuzey Irak'a kara harekatı başlattığı günün ertesinde askere giden gençler görev yerlerine coşkuyla uğurlanırken, otogarda teröre lanet, Mehmetçiğe övgü sloganları atıldı. 4 çocuğunu geride bırakarak vatani görevini yapmaya giden Muhammet Başdil adlı romanın uğurlanmasında ise renkli görüntüler yaşandı. Roman havalarıyla askere uğurlanan Başdil, "Vatan çocuklarımdan önce gelir. Biz Türk askeri olarak, Türk halkının gurur duyduğu bireyleriz" dedi.

Henüz 13 yaşında evlenen ve askerlik çağında 4 çocuğu olan Başdil, "Çok özleyeceğim" dediği çocuklarıyla yolculuk öncesi karşılıklı oyunlar oynayarak vedalaştı. Başdil, otobüse bininceye kadar çocuklarını kucağından bir an olsun bırakmadı.

Mersin'den askere giden çok sayıda gencin birliklerine uğurlandığı otogarda büyük bir gurur ve coşku yaşandı. Vatani görevini yerine getirmeye giden gençlerin yakınları ile vedalaşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Kimileri acılı şarkılar söyledi, kimileri ise oyunlar oynayarak, "En büyük asker bizim asker" şeklinde slogan attı.
Askere giden gençlerin arkadaşları da otobüslerin önlerini keserek, asker selamı ile İstiklal Marşı'nı okudu. Asker anneleri, çocuklarından ayrıldıkları için hüzünlü, ancak onları askere gönderdikleri için bir o kadar gururlu olduklarını belirtirken, "Çocuklarımız vatana feda olsun. Ülkemiz için gerekirse kanlarının son damlalarına kadar savaşırlar" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 11:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?