30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Düğünde protesto!

GAZETECİLER DÜĞÜNDE YAŞAM KOŞULLARINI PROTESTO ETTİ

Mersin'de günlük yayın yapan yerel Akdeniz Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Selvi ile özel bir şirkette çalışan Ayça Taşkaya, hayatlarını muhteşem bir düğün töreni ile birleştirdi.

Sultaşa Otel'de düzenlenen törene Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Toroslar Belediye Başkanı Tuna'nın kıydığı nikahın şahitliklerini ise Selçuk Dereli, Ahmet Ünal, Rıfkı Çınar ve Murat Dumanlıdağ yaptı.

Nikahın ardından davetliler piste, birbirinden güzel şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde damadın gazeteci arkadaşları müziği durdurarak, korsan bir eylem yaptı. Gazetecilerin zor çalışma ve yaşam şartlarını protesto eden bir grup genç gazeteci, 'Ev'lenmek bizimde hakkımız', 'İki gönül bir olunca, kredi faizleri çok olur', 'Ev kirası belimizi büküyor', 'Allah bir yastıkta kocatmasın, yeni yastık alacak gelirimiz olsun', 'Düğün masrafı, balayını hayal yaptı', 'Oğlan bizim kız bizim, borç sizin olsun' yazılı dövizler açtı. Grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan Raşit Doğan, davetlilerden özür dileyerek, neden böyle bir eylem yapma ihtiyacı hissettiklerini anlattı.

Yaşam şartlarının iyileştirilmesini istediklerini belirten Doğan, “Biz gazeteciler 'hep zor şartlarda çalışıyoruz' deriz. Oysa biz aslında zor şartlarda yaşıyoruz. Çalışma koşullarımızın zorluğu, yaşam koşullarımızı da vurmaktadır. Mutluğumuzu, acımızı yaşayamadan çalışmak zorunda kalırız çoğu zaman. Kimimiz çocuğunun doğduğunu göremez, kimimiz en yakınını kaybettiğinde dahi haber yazmak, gazete basmak, görüntü çekmek veya yayına girmek zorunda kalır. Zira biz evlilik gibi toplumun çekirdeğini oluşturan en önemli yapıyı kurmakta hep sona kalanlardanızdır. Çünkü maddi gücümüzün yeteceğine inanamaz, eşimize, ailemize yeteri kadar zaman ayıramayacağımızı biliriz. Ancak, Ayça ve Mehmet'in mutluluğa ilk adımı attığı bugün, tüm meslek çalışanlarının bu süreci en güzel şekilde yaşayabilmesi için çalışma şartlarımızın değil, hayat şartlarımızın iyileştirilmesini temenni eder, arkadaşlarımıza mutluluklar dileriz” dedi.

Davetlilerin şaşkın bakışları altında yapılan eylem, açıklama ile sona erdi. Davetliler genç gazetecileri alkışlayarak destek verdi.

GAZETECİLER DÜĞÜNDE YAŞAM KOŞULLARINI PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2011 Salı 18:12:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 15:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?