2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Dünya Bankası heyeti Tarsus İŞGEM'de

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2003'de faaliyete giren İş Geliştirme Merkezi'ni (İŞGEM) ziyaret eden Dünya Bankası İŞGEM Türkiye Proje Denetçisi Carla Pittalis, Tarsus İş geliştirme Merkezi'nin Türkiye'nin en başarılı İŞGEM'i olduğunu söyledi.

Pittalis, beraberinde Özelleştirme Sosyal Destek Projesi uzmanları Doğan Attila ve Mine Bıyık, Mersin KOSGEB Müdürü Ali Çelik, Tarsus İŞGEM Başkanı Ali Kıraç, Tarsus İŞGEM Genel Müdürü Adem Gül, Adana KOEGEB Müdürü Hasan Güner ile birlikte Tarsus İş Geliştirme Merkezi girişimcilerinden bilgi aldı.

Türkiye'de ilk kez 2003 yılında Tarsus'ta başlatılan İŞGEM sayısının bugün 16'ya çıktığını, projenin ilk uygulama yeri olan Tarsus'un projede çok başarılı olduğunu belirten Carla Pittalis, "Böylesine başarılı bir İŞGEM'i yerinde görmek istedik. Tarsus İŞGEM'in başarısından büyük mutluluk duyuyoruz. Buradan 31 girişimci mezun olmuş, bu çok iyi bir sonuç. Tarsus İŞGEM başarılı ve diğer İŞGEM'lere örnek oldu. Tarsus İŞGEM'de 84 işyeri ve 700 çalışan var. Bu çok güzel bir rakam. Daha öncesinde 31 işletme buradan mezun olmuş. Tarsus İŞGEM okul gibi oldu. Diğer İŞGEM'ler Tarsus İŞGEM'i örnek alıyor. Uygun mekanlar bulunursa yeni işyerleri açabiliriz" diye konuştu.

Heyet, daha sonra İŞGEM'deki işletmeleri ziyaret edip, incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 21:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?