4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dünya Bankası'ndan Özcan'a ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, hazırladıkları projelerin büyük bir kısmını hayata geçirdiklerini söyledi.

Dünya Bankası Türkiye Bölüm Sorumlusu Seemea Mange, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti. Ziyarette hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgi veren Özcan, Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Bankası'ndan temin ettiği 25 milyon euroluk kredi ile kent genelinde 6 adet su deposu inşaatına başladıklarını belirterek, ayrıca bu kredinin önemli bir kısmı ile de 600 kilometre uzunluğundaki şehir içi içme suyu şebeke borularının değişimine başlandığını kaydetti.

Kent genelinde 110 kilometre uzunluğunda alt yapı çalışması gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Özcan, “Yaptığımız çalışmalarla yağmur suyu ve kanalizasyon borularını ayırdık ve yeni içme suyu boruları döşüyoruz. Önemli ve büyük projeleri hayata geçirmede belediyenin öz kaynakları yeterli olmadığı için dış kredi yoluna başvurmaktayız. Ayrıca Avrupa Yatırım Bankası'ndan, Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımı için alınan 60 milyon euroluk kredinin yüzde 95'ni kullandık ve bu tesis 2-3 ay sonra faaliyete girecek. Kentin içinde kalan ve halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyen çöp alanını rehabilite ettik ve yeni katı atık düzenli depolama tesisini kurduk. Bunun için gerekli olan finansmanın 20 milyon lirasını İller Bankası'ndan temin ederken, 20 milyon lirayı kendi öz kaynaklarımızla karşılıyoruz. Hafif Raylı Sistem için de Hazine'nin kefil olması ile dış krediye ihtiyacımız var, ancak bu onayı henüz alamadık. İnşallah bu dönem bu projeyi de mutlaka hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının yeni yasa ile 4 kat daha büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Özcan, “Sınırlarımız büyüyünce, sorumluluk alanlarımız da genişledi. Bu dönem içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz en önemli projelerden birisi, kent genelinde tüm yerleşim bölgelerine kanalizasyon sistemi kurmak olacak ve bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

2 sene önce Mersin'e geldiğini ve bu süre zarfında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından birçok önemli projenin hayata geçmiş olmasının kendisini sevindirdiğini söyleyen Dünya Bankası Türkiye Bölüm Sorumlusu Seemea Mange ise, bu kısa zaman dilimi içinde öncelikli projelerin hayata geçirilmesinden dolayı Başkan Özcan'ı kutladı. Mersin'in hızlı göç alan bir şehir olmasına rağmen, bu hızlı göçe hızlı bir altyapı çalışması ile karşılık verilmesinin takdire değer olduğunu ifade eden Mange, "Dünya Bankası olarak gerek Türkiye'de gerekse dünyanın birçok ülkesinde yüzlerce belediye ile çalışıyoruz, ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi projeleri en kısa zamanda hayata geçirme anlamında örnek olabilecek bir şehir konumunda” dedi.

Ziyaretin sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mange'ye plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 20:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?