4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Dünya Çevre Günü' için tören

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Recep Metin, çevre değerlerinin korunmasının, eğitim ve bireylerin bilinçlendirilmesiyle mümkün olacağını söyledi. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Alanı'nda bir tören düzenlendi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü personeli ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. 

Törende konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Recep Metin, çevre değerlerinin korunmasında eğitimin ve bireylerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu, her ferdin çevreci olması gerektiğini ifade etti. 

Metin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün ülkede ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve bilinçli katılımların sağlanması amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti. 

Dünya kaynaklarının sınırsız olmadığını vurgulayan Metin, "Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamasını sağlamaktır. Çevre değerlerinin korunması, eğitim ve bireylerin bilinçlendirilmesiyle mümkün olacaktır" dedi. 

Çevre eğitiminde hedef kitlenin toplumun tümü olmakla birlikte, önceliğin geleceğin teminatı çocuklarda olduğunu vurgulayan Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çevrenin bize atalarımızdan kalan miras değil, bir emanet olduğunun bilincinde ve onu gelecek nesillere en güzel şekilde bırakma gayretinde olmalıyız. Bu konuda her ferdin çevreci olma mecburiyeti vardır. Kirletilen çevre, yok edilen insanlık demektir."
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 14:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?