4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Dünya Çevre Günü' kutlanıyor

Mersin İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Zübeyir Güvel, enerji ihtiyacının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, bu noktada da alternatif enerji kaynaklarının değerlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

'Dünya Çevre Günü', Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.

Burada konuşan Zübeyir Güvel, toplumun her kesiminin çevre değerlerinin korunmasına özendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun yanında da çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve sadece bugün için değil, gelecek nesillere de temiz bir dünya bırakma gayret ve çabası içinde olunmasını istedi.

Güvel, bugün gelinen noktada Türkiye'de toprakların tuzlandığını ve buna bağlı olarak da verimsizleştiğini ileri sürerek, su kaynaklarının bilinçsizce kullanılıp tüketildiğini, yaşam ve tarım alanlarının da plansız bir şekilde büyüyen şehirleşme ve sanayi baskısıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Enerji ihtiyacının da her geçen gün arttığını ifade eden Güvel, bu noktada da alternatif enerji kaynaklarının değerlendirilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdi. Güvel, "Ülkemizin daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir hale gelebilmesi için yaşlısından gencine, kadınından çocuğuna kadar toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir. İnsanoğlu, tabiatla asırlardır sürdürdüğü savaşı kaybettiğini artık anlamalı. Bununla birlikte yeni bir anlayış geliştirilmelidir. Savaşarak değil, barışarak, doğal kaynaklarımızı koruyarak, huzurlu bir dünyada yaşayabileceğimizi anlamalıyız. Unutmamalıyız ki, biz bu dünyayı gelecek nesillerden emanet aldık. Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak hepimizin insanlık borcu ve sorumluluğudur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 10:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?