5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dünya çocukları Mersin'de

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in barış ve hoşgörü kenti olarak öne çıktığını, farklı din, dil ve inanışlara sahip insanların bir arada kardeşçe yaşadığını ve bundan sonra da yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Bu yıl 7.'si organize edilen 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen ve Türkçe konuşan yabancı uyruklu öğrenciler, 'Anadolu Etkinlikleri' kapsamında Mersin'i de ziyaret etti.

Moğolistan, Bangladeş, Kenya, Letonya ve Litvanya'dan gelen ve 3 gün boyunca kentte kalacak olan öğrenciler, çeşitli etkinliklere katılarak, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacak. Bugün Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile bir araya gelen öğrenciler, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Vali Aksoy, Mersin'in farklı kültür ve dinlere mensup insanların hoşgörü içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizerek, söz konusu hoşgörü ortamının da geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de sürdürülmesi kararlılığının ortaya konulduğunu anlattı. Aksoy, kentteki barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamına katkı sağlayacak çalışmalara her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirtti.

Aksoy, "Mersin'in bu yapısı, dünyada ender görülen bir özelliktir ve bu yapı
kendisini uygulamada da göstermektedir. Farklı dinlere mensup insanlar Mersin Şehir Mezarlığı'nda aynı yere defnediliyor. Bu durumun da kentteki hoşgörüyü vurgulama adına oldukça önemlidir. Farklı din, dil ve inanışlara mensup insanlar bugüne kadar hep hoşgörü ve barış içinde yaşayacaklar. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Moğolistan'dan gelen Zolzaya Erdenebayar adlı öğrenci, önce Türkçe olarak 'Bir Kilim Doku' adlı türküyü seslendirdi, ardından da Vali Hüseyin Aksoy'a kendi ülkesine özgü bir yaylı çalgı hediye etti. Vali Aksoy da öğrencilerin bu jestine jestle karşılık vererek onlara Mersin'i tanıtıcı kitap, broşür ve CD'lerin yanı sıra kente özgü cezerye tatlısının da yer aldığı hediye paketlerini armağan etti.

Öte yandan Mersin'e gelen 35'i öğrenci, 10'u da öğretmen olmak üzere toplam 45 kişiden oluşan heyetin gün içinde Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal'ı da makamında ziyaret edeceği, yarın da Erdemli ve Silifke ilçelerinde yer alan tarihi ve turistik mekanları ziyaret edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 15:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin cafer IP: 78.160.205.xxx Tarih : 15.06.2009 22:06:32

selam ben zolzayanın sesine hayranm  çok yanık söylüyo tebrik ederim bence 2010 da moğolistanı eurovsionda o temsil etsin