4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dünyayı bisikletiyle gezecek

PARİSLİ MARC EVEILLE, LİMONLU'DA SOLUKLANDI

Parisli Marc Eveille, Paris'ten çıktığı yolculuğunda Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde kısa bir mola verdi.

Evli ve 5 çocuk babası olduğunu belirten 60 yaşındaki Eveille, yaşamının bundan sonraki kısmını dünyayı bisikleti ile gezerek geçireceğini söyledi.

Dünya gezisine Fransa'nın başkenti Paris'ten başladığını ifade eden Eveille, "Startın ardından İsviçre, İtalya, Bulgaristan, Makedonya ve son olarak da Arnavutluk'a geldim. Oradan da deniz yolu ile Türkiye'ye geldim. Oldukça da güzel vakit geçiriyorum. Zaman zaman dinleniyorum. Bu gezide evim dahil her şeyim bisikletim" dedi.

Gezisinin Türkiye kısmının Hatay'da sona ereceğini dile getiren Eveille, "Türkiye'den Suriye'ye geçeceğim. Ondan sonraki hedefim Mısır olacak. Gezimin Afrika ayığında Mısır'dan sonra Sudan, Etiyopya ve Kenya var. Gezimi de Kenya'da tamamlamış olacağım" diye konuştu.

Gezinin kendisi için iyi bir sosyal aktivite olacağını dikkat çeken Eveille, "Hayatımın geri kalan kısmını dünyayı gezerek geçireceğim" dedi.

Parisli Marc Eveille, Çamlıbel kavşağındaki dünyaca ünlü Lamas limonu maketi önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi.

PARİSLİ MARC EVEILLE, LİMONLU'DA SOLUKLANDI
PARİSLİ MARC EVEILLE, LİMONLU'DA SOLUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 13:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?