5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Düşlerini resimle anlattılar

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) tarafından bu yıl 2.'si organize edilen; 'Resim Yarışması'na katılan çocuklar, düşlerini ve hayallerini resim aracılığıyla anlattı.

MESİAD Sanat Galerisi önünde gerçekleştirilen, 20 ilköğretim okulundan toplam 360 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada kıyasıya bir rekabet yaşandı. Minikler en güzel ve en anlamlı çalışmayı yapabilme adına ter döktü, anne ve babaları da çocuklarına moral vermeye çalıştı.

Adeta 'Sokak Şenliği' şeklinde geçen yarışmanın jüri üyeleriyse; Ahmet Yeşil, Veli Mert, İdris Eşkil, Mazlum Uluyol, Kadir Akyol, Sibel Gürel ve Abuzer Kiraz'dan oluştu. Jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda 6-9 ve 10-14 yaş grupları arasında oluşturulan 2 ayrı kategoride dereceye girenlerle birlikte sergilemeye değer bulunan eserlerin sahipleri açıklandı.

Buna göre 6-9 yaş kategorisinde; Tarsus Amerikan Koleji'nden Kayra Gülen birinci olurken, Sevi İlköğretim Okulu'ndan Dila Budan ikinci, yine aynı okulda öğrenci olan Ege Baykal da üçüncülük elde etti. 10-14 yaş grubundaysa birinciliği Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu'ndan Sibel Özdemir, ikinciliği Özel Palmiye Koleji'nden Şebnem Tugoğlu elde ederken, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı İlköğretim Okulu öğrencisi Sesim Bezdüz de üçüncü oldu. Söz konusu öğrencilere elde ettikleri dereceler nedeniyle kol saati, plaket ve sanat kitapları armağan edildi.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan MESİAD Başkan Yardımcısı ve Kültür-Sanat Komisyonu Başkanı Abuzer Kiraz, resim yapabilmenin çocuklar için bir oyun olmasının yanında öğrenme, eğlenme ve kendini tatmin etme aracı olduğunu savundu. Abuzer Kiraz, resim yapmanın bir yandan çocukların gelişim ve eğitimine önemli katkılarda bulunurken, diğer yandan da yetişkinler dünyasına uyum sağlayabilmesinde oldukça önemli olduğunu savundu.

Kiraz, "Resim çocuklarla yetişkinleri aynı biçimler de olmasa da aynı ölçüde büyüleyen görsel anlatım şeklidir. Hepimiz biliriz; çocuk tüm kollektif imgelemelerle, geleceğin kendisi demektir. Bizler; iş insanları ve anne-baba olarak yoğun iş ve yaşam mücadelesi içerisinde çocuklarımıza yönelik aktivite yapmayı, sanata önem vermemizin vicdani ve sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 13:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?