2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

DYP'den zincirli traktör eylemi

Doğru Yol Partisi (DYP) Mersin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş ve bir grup çiftçi, traktörlerini zincire vurarak hükümeti protesto etti.

Çiftçiler, zincire vurulan traktörlerin anahtarlarını hükümete göndereceklerini söyledi.
Mersin’de DYP Merkez İlçe Teşkilatı ile bir grup çiftçi, hükümetin tarım politikalarını düzenledikleri ilginç bir eylemle protesto etti. DYP binası önünde gerçekleştirilen eyleme, partililerle birlikte çok sayıda çiftçi katıldı. Kadınların da katıldığı eylemde parti binası önüne getirdikleri traktörlerini zincirleyen köylüler, ellerinde "Çiftçi de para nanay, Hükümet AB ile şinanay", " Böyle mi olacaktı çiftçinin sonu?" ve "İnşallah, maşallah dediler bizi haşat ettiler" şeklinde pankart taşıdı.

Burada şalvar giyip kep takarak traktör üzerinde açıklama yapan DYP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, uygulanan yanlış tarım politikalarının çiftçiyi öldürdüğünü söyledi. Traktörlerin artık çalışmadığını belirten Göktaş, zincirledikleri traktörlerin kontak anahtarlarını Maliye Bakanlığı ile Başbakanlık’a göndereceklerini ifade etti. Uygulanan yanlış tarım politikalarının çiftçiyi öldürdüğünü söyleyen Göktaş, her türlü tarımsal girdinin fiyatı artarken, üreticinin malını satamadığını ifade etti. Bunun sonucunda üretimin azaldığını ve traktörlerin artık çalışmadığını kaydeden Göktaş, kullanılmayan traktörlerin anahtarlarını hükümete göndereceklerini belirtti. Ekonomideki "iyiye gidiş" söylemlerinin yanıltıcı olduğunu savunan Mustafa Göktaş, "Memleket ekonomisi çökmüş durumda. YTL’ye geçen hükümet, her şeyi güllük gülistanlık göstermeye devam ediyor. İthalat arttı, ticari açık büyüdü. Orta gelir grubundaki halk aç ve açıkta. Cari harcamalarla yatırım harcamaları kısıldı. Maliye iç borcu çevirebilmek için vergileri artırıyor. Her kesim gibi çiftçi de bu tablodan nasibini alıyor. Tüm bunlara sessiz kalmamak gerekir" dedi.
Göktaş’ın açıklamalarına alkışlarla destek veren köylüler, "Hükümet hükümet duy sesimizi, bu yükselen çiftçinin ayak sesleri" şeklinde slogan attı. Şehrin göbeğindeki çiftçi eylemi, zincirleri sökülen traktörlerin parti binası önünden ayrılmasıyla son buldu.

Mersin-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 15:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?