2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ebru Gündeş Mersinlileri büyüledi

Ünlü sanatçı Ebru Gündeş, Mersin'de hayranlarıyla hasret giderdi.

Sahnede 'Uyuşturucuya Hayır' mesajı veren Gündeş, İstanbul dışında yaşamak istediği şehirlerin başında Mersin'in geldiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.'su organize edilen Uluslararası Mersin Festivali, 14 günlük bir maratonun ardından sona erdi. Festivalin kapanış konserinde Ebru Gündeş sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konser Fenerbahçe ile Arsenal arasındaki karşılaşmaya denk gelmesi nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi.

Siyah ve sade bir kıyafetle sahneye çıkan Gündeş, hayranlarını büyüledi. Konserinin başında sahnede kalacağı süreyi hayranlarının alkışlarına göre belirleyen Ebru Gündeş, son albümünün yanı sıra eski albümünden de seçki sundu. Sezen Aksu ve Serdar Ortaç gibi isimlerin albümlerinden de parçalar seslendiren Gündeş, sahneden sosyal içerikli mesajlar da verdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Yenigün Projesi'nin önemine dikkat çeken Gündeş, sahneden 'Uyuşturucuya Hayır' mesajı verdi. Mersin'in oldukça güzel bir kent olduğunu ve her geçen gün daha da güzelleştiğini belirten Gündeş, "İstanbul dışında başka bir şehirde yaşamak istersem öncelikli tercihim ya Mersin ya da İzmir olur. Ama bu güzelim Akdeniz kentinde yaşamayı gerçekten isterim" dedi.

Ebru Gündeş için özel olarak sahneye 5 ayrı vantilatör yerleştirilmesi dikkat çekti. Birbirinden hareketli ve duygusal parçaları ardı ardına seslendiren Gündeş'e hayranları alkışlarıyla eşlik etti. Sahnede kıvrak danslarıyla da alkış ve beğeni toplayan Ebru Gündeş, konserin son bölümlerine doğru sahneye çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile de düet yaptı. Gündeş, Belediye Başkanı Özcan ile birlikte 'Damarımdaki kanımsın' adlı parçayı seslendirdi. İkilinin düeti konseri takip edenlerden alkış topladı.

Macit Özcan, daha sonra yaptığı konuşmada Mersin'in kültür ve sanat kenti olduğunu belirterek düzenlemiş oldukları festivalle kentin kültürel ve sanatsal değerlerini de öne çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. 14 gün boyunca festivalin kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerin yanı sıra konferans, söyleşi ve konserler düzenlendiğini hatırlatan Özcan, söz konusu festivale seçilmeleri durumunda bundan sonraki yıllarda da düzenlemek istediklerini dile getirdi.

Özcan, konuşmasının ardından festivale katkı ve katılımlarından dolayı Ebru Gündeş'e üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Konser olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?