5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eczacı kalfaları teknisyen oldu

ECZACI KALFALARI TEKNİSYEN OLDU

Mersin’in Erdemli ilçesinde katıldıkları kurs sonucunda 38 eczacı kalfası sertifikalarını alarak, eczacı teknisyeni oldu.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Dölek, “Amacımız eczanelerde çalışan destek personellerinin bilgili ve bilinçli kişiler olarak yetiştirmek, onların eczacılık bilgilerini arttırmak ve insan ilişkilerini geliştirmektir” dedi.

Eczanelerin sağlık hizmetlerinin tamamlayıcısı niteliği taşıdığını belirten Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, “Eczacılarımızın en büyük yardımcısı halk arasında kalfa olarak tabir edilen çalışanları. Bir ustanın terbiyesinden, eğitiminden geçme açısından kalfa önemli bir tabir. Güzel ve anlamlı bir adlandırma idi. Eczane teknisyenleri ismi ise yapılan işe statü kazandırma bakımında çok daha anlamlı” dedi.

Mersin Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Rasim Yalçın ise konuşmasında mesleki anlamda bir tanımlamalarının olmamasının sıkıntılarının yaşandığını ifade ederek, “Yasalarda eczane teknisyeni yerini almak istiyor. İlimizde yaklaşık bin 300 eczacı teknisyeni görev yapıyor. Bütün teknisyenlerin bu sertifikayı almasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Kursiyerler sertifikalarını Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Dölek, Şube Müdürü Süleyman Top, Halk Eğitim Müdür Başyardımcısı Servet Top, Mersin Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Rasim Yalçın ve Erdemli Eczacılar Derneği Basın Sözcüsü İbrahim Tepe’nin elinden aldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 11:03:02
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 12:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?