2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Eczacılar eylem hazırlığında

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, siyasilerin eczacılara olan bakış açısının değiştirilmesinin yanında talep ve isteklerini duyurabilme noktasında 20 bin eczacıyla birlikte Ankara'da yürüyeceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile başlatılan görüşmelerin 30 Haziran 2008 tarihi itibariyle tıkandığını ve bu sürecin ardından da eczanelerin kepenk kapatma noktasına geldiğini hatırlatan Hüseyin Şimşek, bu duruma tepki gösterme için eylem hazırlığındayken Sağlık Bakanı, Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları'nın bir araya gelerek sorunun çözümünden yana sorumluluk üstlendiklerini, bu gelişme üzerine de eylemin askıya alındığını hatırlattı. Kepenk kapatmaktan yana olmadıklarını ifade eden Şimşek, "Kepenkleri kapattığımız zaman da eczacılar olarak birinci görevimizden uzaklaşmış oluyoruz. Halka sağlık sunumu yapmakla görevliyiz. Bu nedenle bu bizim çok sevdiğimiz bir eylem tarzı değil. Ancak zor durumda kaldığımızda hayata geçirdiğimiz bir eylem biçimidir" dedi.

Aradan geçen zamanla birlikte ilgili bakanlıklarla imzalanan protokol şartlarının yerine getirilmeyip, verilen sözlerin de tutulmadığını kaydeden Şimşek, bugün gelinen noktada Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında 1 Ocak 2009 tarihine kadar ikinci bir protokol imzalanması gerektiğini, her iki tarafında masaya yine aynı istem ve taleplerle oturacağını ifade etti. Hüseyin Şimşek, eczacılar olarak asıl sıkıntılarının siyasi erkin kendilerine bakış açısı olduğunu, devletin 3 bakanının verdiği sözleri tutmayıp, imzalanan protokol şartlarının yerine getirilmesinin de bu bakış açısının bir göstergesi olduğunu savundu.

21 Aralık 2008 tarihinde Ankara Kolej Meydanı'nda; 'Artık Yeter Eczaneler Yangın Yeri' sloganıyla gerçekleştirilecek olan mitingin aynı zamanda da siyasilerin, eczacılara olan bakış açısına karşı bir tepki niteliği taşıdığına dikkat çeken Şimşek, herhangi bir maddi beklenti içinde olmadıklarını, ortaya konulan eylemliliğin de eczacıların kendini ifade etme mücadelesi olduğunu belirtti. Şimşek, "Bu mitingi çok önemsiyoruz ve bununla birlikte sesimizi duyurmak istiyoruz. Bununla birlikte 4 yıldan bu yana yaşadığımız hak kayıplarının önüne geçilmesi, siyasilerin eczacılara olan bakış açısının artık değişmesini ve sağlık sisteminin en önemli parçası olan eczacıların hak ettiği noktaya getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Mitinge Mersin'den ciddi bir katılım beklediklerini ve 7 otobüsle yarın Ankara'ya doğru yola çıkacakları bilgisini de veren Şimşek, bununla birlikte Türkiye genelinden de yaklaşık 400 otobüsün Ankara'ya ulaşacağını, kendi imkanlarıyla kente gelenlerle birlikte 20 bin eczacının alanlara çıkarak sesini yetkililere duyurmaya çalışacağını anlattı. Hüseyin Şimşek, mitinge katılanların da; "Ben eczacıyım ama mutsuzum. Halkıma yeterli sağlık hizmetini sunamıyorum. 4 yıldır eziliyorum" diyerek tepkilerini dile getireceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 16:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?