4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Eczacılardan anahtarlı eylem

ECZACILARDAN ANAHTARLI EYLEM

Mersin'de eczacılar, sağlık alanında tasarruf tedbirleri kapsamında hayata geçirilen uygulamalara tepki göstermek amacıyla eczanelerinin anahtarını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önüne bıraktı.

Atatürk Caddesi üzerindeki SGK Mersin İl Müdürlüğü hizmet binası önünde bir araya gelen eczacılara; Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı, SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Mersin Dişhekimleri Odası Başkanı Bülent Özdemir de eczacıların eylemine katılarak destek verdi. Burada konuşan Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, sağlıkta israfa ve akılcı olmayan tasarrufa karşı olduklarının altını çizerek, tasarruf adı altında muayene ücreti başta olmak üzere fark ücreti, mükerrer ücreti

ödemesini adil bulmadıklarını, bu durumu da sosyal devlete ait bir olgu olarak da algılamadıklarını söyledi. Şimşek, "İlaç fiyatındaki düşüşlere karşı değiliz ama düşüşün bedelini; hastalarımız ve eczanelerimizin ödemesine de karşıyız. 4 Aralık'ta sağlıkta tasarruf adına ilk elden 3 bin, bir yıl içinde de 7 bin eczanenin kapanmasına karşıyız. Bu eczanelerde çalışan sağlık emekçilerinin işsiz kalmasına da karşıyız. Çözüm olarak; eczanelerin bedelsiz kamulaştırılması yerine zararın ilaç sanayi tarafından

karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'de sayıları 24 bine ulaşan ve sağlık çalışanı olarak hizmet sunmaya devam etmek isteyen eczacıların, tasarruf tedbirlerinin bedelini haksız yere ödemesinin karşısındayız" dedi.

Eczacılar olarak tahsildar değil, sağlık çalışanı olarak görülmek istediklerini kaydeden Şimşek, hem muayene ücretinin hem de bunun eczanelerden tahsilinin ortadan kaldırılmasının yanında bir gecede eriyecek stok zararlarının da ilaç sanayi tarafından karşılanmasını istedi. Şimşek, bugün yaşananlara asla seyirci kalmayacaklarını ifade ederek, "Artık yeter diyoruz. Emeğimizin, mesleğimizin, çocuklarımızın geleceğinin, çalışanlarımızın emeğinin, hastalarımızın sağlığının çalınmasına izin vermeyeceğiz.

Sağlık ışığımızı söndürmelerine göz yummayacağız. Yarın tek tek kapanmaktansa, eczanelerimizi hep birlikte kapatacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından eyleme katılan eczacılar, SGK Mersin İl Müdürlüğü girişine konulan kutuya eczanelerinin anahtarlarını bırakarak tepkilerini dile getirdi.

ECZACILARDAN ANAHTARLI EYLEM
ECZACILARDAN ANAHTARLI EYLEM
ECZACILARDAN ANAHTARLI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:57:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 15:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?