2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Eczacılardan bir ilk

Tüm Ecza Kooperatifleri Birliği (TEKB), Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Birlik, üyesi bulunan 6 bin 500 eczacıya internet üzerinden eğitim vermeye hazırlanıyor.

Tüm Ecza Kooperatifleri Birliği’nin planladığı e-parma eğitimi, bugün İçel Ecza Kooperatifi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Kooperatif Başkanı Abdullah Özyiğit ile Birlik Genel Müdürü Ayşegül Yıldız’ın katıldığı toplantıda, e-parma eğitiminin nasıl yürütüleceği anlatıldı. Ayşegül Yıldız, program ile eczacıların mesleki bilgilerini geliştirmeyi, yanlarında çalışan personeli eğitmeyi ve eczaneleri kaliteli ve çağdaş hizmet sunulan işletmeler haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yıldız, 2005 Ocak ayında başlayacak olan e-parma eğitimini çağdaş standartlarda eczaneler oluşturmak için planladıklarını söyledi. Yıldız’dan önce söz alan İçel Ecza Kooperatifi Başkanı Abdullah Özyiğit ise, birlik olarak ortakları olan eczacıların her türlü ihtiyacını karşıladıklarını, eğitimin de bunun bir parçası olduğunu kaydetti.

TEKB’nin "www.bizimeczane.com" adlı portalı üzerinden gerçekleştirilecek e-parma eğitimini, her eczacı istediği zaman alabilecek. Genel Müdür Ayşegül Yıldız’ın, eczacılar için "terzi dikimi elbise" gibi özel hazırlandığını söylediği program finans, ticari uygulamalar, hasta odaklı eczacılık ve ileri uygulamalar adlı modüllerden oluşuyor. Sırayla devreye giren modüllerdeki bilgileri alan eczacılar, 4 ayda bir çeşitli merkezlerde çalışma toplantılarına alınacak. 1979 yılında kurulan ve 6 kooperatiften oluşan Ecza Kooperatifleri Birliği’nin ülke genelinde 6 bin 500 üyesi bulunuyor. Birlik üyesi kooperatiflerden biri olan İçel Ecza Kooperatifi, Mersin’in yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Şanlıurfa ve Karaman’da 667 ortağa sahip. Kooperatifin Mersin’deki üye sayısı ise 225.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 11:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?