9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Eczacılık fakültesinde mezuniyet sevinci

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eczacılık Fakültesi 3. dönem mezunları, törenle diplomalarını aldı. Duygulu anların yaşandığı törende 24 eczacı, meslek yemini ederken, sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.


MEÜ Eczacılık Fakültesi 2006-2007 dönemi mezunları, Yenişehir Kampüsü Tıp Fakültesi İstemihan Talay Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Süha Aydın, öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik, demokratik bir eğitim sistemini benimsemiş bir üniversiteden mezun olduklarını söyledi. Konuşmasında velilere seslenen Aydın, "Akıllı, bilgili, çağdaş, aydınlık zihniyette çocuklara sahipsiniz. Mezunlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

 
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Yalçın ise, Eczacılık Fakültesi'nin 7 yıllık bir mazisi bulunduğunu ve üçüncü mezunları topluma kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, halen 106 öğrencinin eğitim ve öğretime devam ettiği fakültede, öğretim elemanları tarafından uluslararası 58 ve ulusal 12 olmak üzere toplam 70 araştırma makalesinin dergilerde yayınlandığını ve 45 bildirinin sunulduğunu söyledi. Yalçın, öğrencilerin etik değerlere, meslektaşlarına ve hastalara saygılı, temel mesleki bilgi ve becerilerini almış, toplum sorunlarına duyarlı eczacılar olarak yetiştiğini belirtti.

 
Dönem birincisi Selin Zirek de, Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olmanın gururu ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını kaydederek, "Okulda yaşanan zorluklar, hayattaki zorluklardan daha zor değil. Hayat okulunda habersizce sınava çekileceğiz. Yine hayat okulunda sorun çıkabilecek her konuyu bilmemiz gerekecek. Farklılıklar yaratmalı ve yeniliklere açık olmalıyız. Hedefimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, laik eczacılar olmaktır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Prof. Dr. Süha Aydın tarafından dönem birincisi Selin Zirek, ikinci Özlem Aldemir ve üçüncü Özlem Tarı'ya plaket ve belge takdim edilirken, mezunların meslek yemini Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bahar Tunçtan tarafından yaptırıldı. Tören, öğrencilerin kep atması ve ardından 10. Yıl Marşı'nı okumasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 16:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?