4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Efsaneler' yeniden yollarda

'EFSANELER' YENİDEN YOLLARDA

Bir döneme damgasını vuran efsane otomobiller, yeniden yollara çıktı. 'Cumhuriyet Rallisi' kapsamında Mersin'de buluşan otomobiller, zorlu bir parkurda birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya yarıştı.

Türkiye Klasik Otomobilciler Kulübü tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi'nce de desteklenen 'Cumhuriyet Rallisi'ne, Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs'tan toplam 33 otomobil katıldı. 1931-1987 model araçlardan oluşan rallide direksiyon koltuğuna oturan 33 sürücüden sadece 2'sinin kadın olması dikkat çekti.

23 Nisan 2010 tarihinde İstanbul'da, 19 Mayıs 2010 yılında da İzmir'de düzenlenen 'Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağını Mersin'in oluşturduğu bildirildi. 'Cumhuriyet Rallisi' adı altında organize edilen ve 2 etaptan oluşan yarışın startı, Kongre ve Sergi Sarayı önünden verildi. Yarışın startı; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim

Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut tarafından verilirken, kent merkezini de kapsayan zorlu parkurun Macit Özcan Spor Kompleksi'nde son bulacağı belirtildi. Dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal'ın da katıldığı yarışlarda start öncesinde bazı otomobillerde çıkan arızalar, teknik ekiplerin müdahalesiyle kısa süre içinde giderildi.

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kentte böylesine önemli bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olmasını anlamlı bulduğunu dile getirerek, "Bir geleneğin, nostaljik değerlerin geleceğe taşınma çabası takdire şayan. Her kuşağın kendi değerleri arasında yer alan ve çok önemli bir yeri olan otomobilin Türkiye'deki öyküsünü yansıtan etkinlik, aynı zamanda da bir koleksiyon olarak öne çıkıyor. Bu koleksiyon ayrıca Türkiye'nin kültürel geçmişini

taşımakta, varlığını geleceğe taşıma noktasında da anlamlı bir alışkanlıktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, organizasyonun aynı zamanda Mersin'in tanıtımına önemli bir katkı sunarak kentte güzel şeylerin de olduğunu ortaya koyacağını vurguladı.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 'Cumhuriyet Rallisi'nin önemine dikkat çekerek etkinliğe katkı sunanlara teşekkür etti.

Türkiye Klasik Otomobilciler Kulübü Başkanı Aydın Harezi de rallinin geleneksel bir yapıya dönüşmesini ve her yıl 29 Ekim'de kentte böyle bir organizasyona Büyükşehir Belediyesi ile birlikte imza atmak istediklerini dile getirdi.

'EFSANELER' YENİDEN YOLLARDA
'EFSANELER' YENİDEN YOLLARDA
'EFSANELER' YENİDEN YOLLARDA
'EFSANELER' YENİDEN YOLLARDA
'EFSANELER' YENİDEN YOLLARDA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 17:48:04
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 18:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?