4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Eğiticilerin eğitimi tamamlandı

EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde yürütülen akademik değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmaları kapsamında Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerlerinin tamamlandığı bildirildi.

21 Haziran 2010 tarihinde başlayan ve yaklaşık 300 öğretim üyesinin katılımıyla düzenlenen; 'Eğiticilerin Eğitim' adı verilen seminerler dizisinin 2 Temmuz 2010 tarihi itibariyle tamamlandığına dikkat çekildi. Eğitimlerinse MEÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden; Prof. Dr. Gürcan Ültanır, Prof. Dr. Emel Ültanır, Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, Yrd. Doç. Dr. Devrim Alıcı, Yrd. Doç. Dr. Sıdıka Gizir, Yrd. Doç. Dr. Cem Ali Gizir, Yrd. Doç. Dr. Işıl Tanrıseven, Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökçakan, Yrd. Doç. Dr. Lütfi Üredi, Yrd. Doç. Dr. Figen Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Kadir Ulusoy, Yrd. Doç. Dr. Hakan Gündoğdu ve Yrd. Doç. Dr. Özler Çakır tarafından verildiği kaydedildi.

Seminere katılan öğretim üyelerineyse; 'Öğrenme-Öğretme İlkeleri', 'Öğretim Yöntem ve Teknikleri', 'Öğretimi Planlama ve Kazanımlar', 'İçerik Düzenlemesi', 'Eğitimde İletişim', 'Etkili Sunum Teknikleri', 'Üniversite Öğrencilerinin Gelişim Özellikleri' ile 'Ölçme ve Değerlendirme' konularında eğitimler verilirken, mevcut bilgilerin de tazelendiği vurgulandı. Eğitime katılan öğretmen elemanlarına düzenlenen törenle katılım belgeleri, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Prof. Dr. Aydın, eğiticilerin eğitimine çok önem verdiklerinin altını çizerek, söz konusu eğitimlerin de önümüzdeki dönemde geliştirilerek sürdürüleceği bilgisini verdi. Eğitimler gönüllülük esasına dayanarak yapıldığını hatırlatan Suha Aydın, seminerlere katılan tüm eğiticilere ve katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından eğitim etkinliğine katılan öğretim üyelerine belgeleri Rektör Aydın tarafından sunuldu. Öte yandan, öğretim elemanlarına program sonunda verilen değerlendirme formlarının analiz edilmesiyle katılımcıların beklenti, istek ve önerileri dikkate alınarak gelecekte bu etkinliğin geliştirilmesi ve daha etkili hale getirilmesi planlandığı ifade edildi.

EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 15:52:05
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 15:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?