5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eğitim-Bir-Sen'den istifa çağrısı!

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN ÖYMEN'E İSTİFA ÇAĞRISI

Mersin'de, Memur Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in demokratik açılım konusunda TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasında sarf ettiği sözlerden dolayı CHP Mersin İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakarak Öymen'i istifaya çağırdı.

Ellerinde siyah çelenk ve bazı dövizlerle birlikte CHP binası önüne gelen Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi üyeleri, "Öymen istifa" şeklinde slogan attı. Burada bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Sekreteri Ertuğrul Yıldız, Öymen'in sözlerinin, tartışılan sorunlar karşısında bir 'çözüm mantığı ve yöntemi' olarak örneklemeden başka bir şey olmadığını, bu sözlerin tesadüfen veya yanlışlıkla ağızdan çıkmadığını ileri sürdü.

Onur Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili olarak verdiği örneklerin, tarihin acı olaylarına karşı CHP'nin bakış açısını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyleyen Yıldız, "Kendini sol ve sosyal demokrat olarak nitelendiren bir partinin genel başkan yardımcısının, ülkede akan kanın durdurulması ve problemlerin akıl yoluyla çözülmeye çalışılması için verilen çabaları görmezden gelmeye çalışması, tarihi gerçekleri çarpıtarak değerlendirmesi, katliamları meşru bir zemine oturtmaya çalışması, memurun toplu görüşmelerde kazanmış olduğu görüşme primini ve üniversite öğrencilerinin almış oldukları öğrenci burslarını mahkeme kararıyla iptal ettirmesini kınıyoruz" dedi.

Öymen'in, Dersim olaylarıyla ilgili açıklamalarının, Meclis tarihine "kara bir leke" olarak geçtiğini iddia eden Yıldız, "Şiddeti ve savaşı dayatanlar ve bunları savunanlar, tarihin sayfalarında lanetlenmiş kişiler olarak yer almışlar ve yer almaya devam edeceklerdir. Meclis'te yaptığı açıklamayla şiddet ve çatışma ortamını körükleyerek daha fazla evlat acısının yaşanmasını ister bir tutum içerisine giren, yabancı gazetecilere verdiği demeçlerle İslam'ı yerden yere vuran Öymen'i ve onu alkışlayan zihniyeti kınıyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından getirdikleri siyah çelengi CHP binası önüne bırakarak ayrıldı.

Bu arada, eylemin ardından parti binasından aşağı inen CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, sendika üyelerine tepki göstererek, çelenk üzerindeki sendika yazısını çıkardı. Şanlı, "Biz CHP olarak, bugüne kadar memurların, işçilerin, çalışanların her türlü sorununun çözümüne destek vereceğimizi söyledik, söylüyoruz. Ama üzülerek söylüyorum, öğretmenlerden oluşan bir sendikanın yetkililerinin, yıllardır Türkiye'nin demokratikleşmesini, laikliğini, cumhuriyetin temel ilkelerini savunan bir partinin önünde

böyle açıklama yapmalarını şiddetle kınıyorum. Onları mesleklerini yapmaya, öğretmenliklerine sahip çıkmaya çağırıyorum. Ben pazartesi günü yaptığım açıklamada, tüm Mersinlileri sağduyuya davet etmiştim. Bugün partililerimden gelen telefonlar üzerine emniyet yetkililerine yazı yazacağım. Artık partililerime sahip çıkamıyorum. Türkiye'de oynanan oyunun lütfen farkına varın. Türkiye'de Alevi ve Kürt vatandaşları ile hiçbir sorunu olmayan CHP'ye, bazı mihraklar bu şekilde sendikaları, dernekleri kullanarak

saldırıyor. Partimiz aleyhine yapılan bu davranışlar karşısında bizim de tahammül sınırımız var. Lütfen sağduyulu davranın. Bu memleket bizim, bu topraklar bizim, bu ülke sorunları bizim, el birliği ile bu sorunları çözeceğiz. Kimse oyuna gelmesin" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN ÖYMEN'E İSTİFA ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 14:43:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 14:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?