5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Eğitim-öğretim yılı sona erdi

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sona ermesiyle birlikte Mersin'de toplam 343 bin 789 öğrenci karne aldı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, karne alan öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarının yanı sıra yeni eğitim-öğretim yılına iyi hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu.

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sona erdi. Mersin'de 26 anaokulunda 21 bin 240, 539 ilköğretim okulunda 240 bin ve 180 ortaöğretim kurumunda ise 81 bin 662 öğrenci olmak üzere toplam 343 bin 789 öğrenci karne aldı.

Mehmet Dağlı İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen; 'Karne Dağıtım Töreni'ne ise Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da katıldı. Burada konuşan Vali Aksoy, karnelerin aynı zamanda da öğrencilerin bir yıllık performansının da bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Her öğrencinin öncelikli hedefinin başarılı olmak olduğunu, ancak çeşitli nedenlerden dolayı arzu edilen başarı düzeyini gösteremeyen öğrencilerin olabileceğini belirten Aksoy, bu noktada velilerin çocuklarına karşı daha hassas ve daha duyarlı yaklaşması gerektiğini savundu.

Hüseyin Aksoy, burada yapılması gerekenin; başarısızlığın nedenlerinin net bir şekilde ortaya konularak, bu durumun bir daha tekrarlanmamasının sağlanması olduğunu anlatarak, anne ve babalara sorunun çözümünde okul yönetimiyle ortak hareket etme çağrısında bulundu.

Eğitim konusuna önem verdiklerini ifade eden Aksoy, "Eğitim, bizim olmazsa olmazlarımızın başında yer alıyor. Mersin'deki eğitimin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi için önemli çalışmalarda bulunuyoruz. Eğitim, bireylerin en temel haklarından biridir. Bu nedenle de hiçbir birey eğitim hakkından yoksun bırakılmamalıdır. Anne ve babalar; 'Ben çocuğumu okula göndermiyorum' deme hakkına sahip değil. İlköğretim zorunludur ve herkes çocuğunu ilköğretime göndermek zorundadır. Zaman zaman maddi durumlarının iyi olmadığını gerekçe gösterip, çocuğunu okula göndermeyen anne ve babalarla karşılaşıyoruz. Biz Valilik olarak bu durumu bir mazeret olarak kabul etmiyoruz. Bu ailelere Valilik ve kaymakamlık olarak gerekli desteği veriyor ve onların eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

Okuma-yazma bilmeyen bir tek kişi dahi kalmayıncaya kadar, belirli alanlarda 'Okuma-Yazma Kursları' da düzenlemeye devam edecekleri bilgisini de veren Hüseyin Aksoy, bu konuda başlatılan çalışmalarda da önemli bir aşama kaydettiklerini dile getirdi. Aksoy, 2008 yılı Eylül ayından bu yana söz konusu kurslara katılan yaklaşık 7 bin kişiye okuma-yazma öğretildiğine dikkat çekti. Özellikle okul çağında olmasına rağmen okula gönderilmeyen çocukların kendilerine bildirilmesini isteyen Aksoy, bu çocukların okula kazandırılmasının da bir zorunluluk olduğunu belirterek, bu konuda başta anne ve babalar olmak üzere, muhtar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte herkese önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Aksoy, karne alan öğrencilerin yaz tatilini çok iyi bir şekilde değerlendirmeleri önerisinde de bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu süreyi çok iyi değerlendirerek, kendinizi gelecek eğitim-öğretim yılına en iyi şekilde hazırlamalısınız. Her yıl, bir önceki yıla göre çok daha fazla çalışacağınız ve çaba göstermeniz gerecek bir yıl olacak. Bu noktada da başarılı olabilme adına daha çok çalışıp, daha çok çaba göstermek zorundasınız. Tatilde dinlenirken de bol bol kitap okumalı, kendinizi geliştirecek faaliyetlerde bulunmalısınız. Eğer bunları yaparsanız başarı da kendiliğinden gelecektir."

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, ilk ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitim ve öğretim yılının sona erdiğini vurgulayarak, öğrenci velilerini çocuklarının karnelerindeki kırık notlarla ilgili olarak hassas davranmaları konusunda uyardı. Hasan Gül, karnenin bir ölçü olamayacağını vurgulayarak, velilerden, çocuklarını rencide edecek davranışlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

Tatil dönemi konusunda da öğrenci ve velilere önerilerde bulunan Gül, tatil döneminde çocukların, çocukluğunu yaşaması gerektiğini, anne ve babaların da çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmelerini istedi. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?