3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Eğitimciler iftarda sorunlarını konuştu

Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Kaymakamı Bekir Atmaca, Türkiye'de bütçenin önemli bir kısmının eğitime ayrıldığına dikkat çekerek, bu nedenle de ilçelerde en büyük zamanın milli eğitime ayrılması gerektiğini vurguladı.


Atmaca, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, eğitimin toplum açısından önemine dikkat çekti. Atmaca, eğitim alanında yaşanan sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanı sıra okul müdürleri ve eğitimcilerle ortak çalışmak istediklerini söyledi.


Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de, Mersin merkezde yeni kurulan 4 ilçede yeni müdürlüklerin de oluşturulduğuna dikkat çekti. Gül, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birlik ve beraberlik içinde geçmesi için gerekli tüm altyapıyı oluşturduklarını, eğitim alanında yaşanan sorunları da en kısa sürede çözüme kavuşturmak istediklerini vurguladı.


Eğitim camiasındaki birlik ve beraberliği sağlama için iftar yemeği düzenlediklerini belirten Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, "Biliyorsunuz, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı başladı. Yeni dönemle birlikte ilk defa 'ilçe' statüsüne geçen Akdeniz için bu yemek eğitim-öğretim yılının da açılış yemeği olsun" dedi.
Öte yandan, düzenlenen iftar yemeğine; Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Ömer Öztürk, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustaf Çelik, Adem Şimşek ve Sabri Özbey, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen'in yanı sıra okul müdürleri ve eğitimciler de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 17:40:37
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 09:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?