4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Eğitimde standartlar kursu başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen 'Eğitimde Ulusal ve Uluslararası Standartlar Kursu', Mersin'de başladı.

Türkiye genelinden gelen 109 eğitimcinin katıldığı ve 5 gün sürecek olan kursun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdülmuttalip Çetin, buradaki temel amacın; etkinlik, verimlilik ve şelale modelini yerleştirmek olduğunu söyledi.

Dünyada çeyrek asırda eğitim alanında çok ciddi değişim ve gelişim yaşandığına dikkat çeken Çetin, "Özellikle 1945 yılından sonra başlayan bu değişime ülkemizin ne kadar adapte olduğu, bu değişimin neresinde olduğumuz sorusuna baktığımızda bazı problem ve sıkıntılar görmekteyiz. Eğitimde ezberci bir yaklaşımdan ziyade, sorgulayan bir yaklaşıma gidilmesi gerekir. Sebep-sonuç ilişkilerine bakmalıyız. Uygulamayı ve yeni gelişmeleri takip etmeliyiz. Eğitimde çocukları tek başına ders makinesi olarak görmemeli, çocuğu her türlü sosyal aktivite ile birlikte yetiştirmeliyiz" dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Çiftçi ise, Bakanlığın son yıllarda yapmış olduğu gelişmelerden bir tanesinin de eğitimin dünya standartlarının üzerine çıkarması olduğunu ifade ederek, "Bu kursun amacı da; öğretmenlerimizin bilgi ve kültürlerinin geliştirilmesi, bilgi ve becerilerin eğitim ortamına aktarılması ile yöneticilerimizin yetiştirilmesidir" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 14:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?