2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Eğitimde yabancı dil sorunu

Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, eğitim kurumlarında yabancı dile yatkın öğrenciler için özel sınıfların oluşturulmasını istedi.

Kaymakam Kartal, ilçedeki okul öncesi eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerle bir araya geldi. Şevket Pozcu Lisesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Kartal, ilçedeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi noktasında herkesin el ele vererek ortak çalışması gerektiğini söyledi.

Kartal, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu hedeflere ulaşarak, çağdaş bir eğitim metoduyla öğrencilere eğitim vereceklerinin altını çizerek, "Sizlerle bir uzvun parçaları gibi çalışmamız gerekecek. Birlikte hareket etmenin gereklerini yerine getirmemiz lazım. Yek vücut olmanın en önemli nedeni de asabiyettir. Toplumsal organizmada asabiyet çok önemlidir. Bu çağda eğer iletişim sağlanamıyorsa ortada bir sorun var demektir" dedi.
Eğitimin kalitesini hem sayısal hem de nicelik ve nitelik açısından yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Kartal, gelişmiş ülkelerde okul öncesi eğitimin yüzde 100'lere ulaşmasına rağmen, Türkiye'de bu rakamın yüzde 25 olduğuna dikkat çekti. Kartal, eğitim kurumlarındaki yabancı dil eğitimine ilişkin açıklamalarda da bulunarak; Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yabancı dil öğrenmeye yatkın öğrenciler için özel sınıflar oluşturulmasını, böylelikle de yabancı dil sorununun da çözüme kavuşturulmasını istedi.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ ise, ilçede 185 okul idarecisi olmak üzere bin 846 öğretmenin görev yaptığını, bunun yanında da 4 anaokulu, 36 ilköğretim ve 17 de ortaöğretim olmak üzere toplam 57 eğitim kurumunun bulunduğunu kaydetti.

Toplantı, yapılan konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 16:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?