4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Eğitime destekler sürüyor

MERSİN’DE EĞİTİME DESTEK

Mersin Valiliği ile Saime-Naim Eğitim Vakfı arasında, 8 derslikli anaokulu yapımı için protokol imzaladı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, anaokulunu yaptıran Saime-Naim Eğitim Vakfı Kurucusu Sema Sakaryalı adına Vakıf Müdürü Ayşe Soylu katıldı.

İmza öncesi bir açıklama yapan Vali Aksoy, sağlık sorunları dolayısıyla imza törenine katılmayan emekli İngilizce öğretmeni Sema Sakaryalı’ya teşekkür ederek, “Eğitime katkı sunmak için çok zengin olmaya gerek yok. Bu bir gönül işidir. Biz Mersin Valiliği olarak gönül dostlarının biraz daha artmasını bekliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mersin'e gönderdiği kaynaklar ve İl Özel İdaresi’nin kaynaklarıyla yapılan yatırımların yanı sıra hayırsever kişi ve kuruluşların da eğitimde önemli katkıları olduğunu ifade eden Vali Aksoy, “Göreve başladığım 2006 yılından sonraki süreç içerisinde 17 kişi ve kurumla protokol imzaladık. Yaklaşık 19 milyon TL’ye mal olan toplam 210 derslik yaptırdık. Bunların önemli kısmının inşaatı biterek eğitim ve öğretime kazandırıldı. Eğitime katkı veren bütün kurum ve kuruluşlara Mersinliler adına teşekkür ediyorum. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları, onların önümüzdeki süreçte hayata hazırlanmaları bakımından oldukça önemli ve bizler de gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak için onlara bu imkanı sunmaya özellikle büyük gayret ediyoruz” diye konuştu.

Mersin'de derslik ihtiyacının giderilmesi adına önemli çalışmalar sürdürüldüğünü hatırlatan Aksoy, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Endüstri Meslek Lisesi yaptırdı. Deniz Ticaret Odası, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi yaptırdı ve eğitime başladı. Ziraat Odası ise bir ilköğretim okulu yaptırarak eğitime kazandırdı” dedi.

Saime-Naim Eğitim Vakfı’nın, 400 bin TL.’lik bağışıyla Çağdaşkent’te yaptırılacak olan anaokulunun yanı sıra, Gülnar’da 4 derslikli anaokulu ile Kız Öğrenci Yurdu yapımına da büyük katkı sunduğunu kaydeden Aksoy, yeni yapılacak olan anaokuluna, vakfın adının verileceğini söyledi.

Mersin’de okul öncesi okullaşma oranını yüzde 40’ların üstüne çıkardıklarını, bu oranı daha üst noktalara taşımak için büyük gayret içinde olduklarını ve bu konuda hayırseverlerin desteğini istediklerini belirten Aksoy, “Bu taleplerimizi karşılayan ve çağrımıza kulak veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Onların vereceği katkı okul öncesindeki ihtiyacımızın giderilmesi yönünde bizlere önemli destek sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

İlköğretim okulu yaptırmanın maliyet açısından anaokuluna göre daha yüksek olduğunu da vurgulayan Aksoy, ilköğretim okulu yaptırmaya gücü yetmeyenlerden anaokulu yaptırmaları çağrısında bulunarak, şöyle devam etti; “Biz, zaten okul öncesi okullaşma oranını daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Hayırseverlerimizden öncelikli olarak anaokulu yaptırmalarını bekliyoruz.”

Vakıf Müdürü Ayşe Soylu ise, Valiliğin desteği ile eğitime katkı sunma fırsatı bulduklarını ifade ederek, “Biz tek başımıza Mersin’de anaokulları, kız yurdu yaptırmaya kalkışamazdık. Devletimiz, Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzle çalışarak bunları gerçekleştirdik. Bize bu imkanı veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından taraflar protokolü imzaladı.

MERSİN’DE EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 14:41:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?