30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Eğitime protestolu başlangıç

EĞİTİME PROTESTOLU BAŞLANGIÇ

Mersin'in Silifke ilçesinde, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenciler eğitim öğretim yılının ikinci yarısına protesto ederek başladı.

Okul Aile Birliği üyeleri ve öğrenciler, 2004 yılından bu yana okulda müdür yardımcılığı görevini yürütün Nurullah Yüksek'in Tarsus Kazanlı Abdül Kadir Perşembe Vakfı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne ve Ersan Kor'un Meslek Eğitim Merkezi'ne tayin edilmelerini döviz taşıyarak ve basın açıklaması yaparak protesto ettiler.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'ndan yardım isteyen öğrenciler, "Öğretmenlerimiz yoksa biz de yokuz", "Haklarımızı arayanlar haklarından oldular", "Öğretmenlerimizi geri istiyoruz", "Torpil değil adalet istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Okul Aile Birliği Muhasip Üye Gürsoy Demirtaş, okul giriş kapısı önünde yaptığı basın açıklamasında, tayini çıkan öğretmenlerin geri gelmesini istediklerini kaydetti. Eğitim öğretim yılının ortasında böyle bir tayinin yapılmasına anlam veremediklerini ifade eden Demirtaş, öğretmenlerin tayininin çıkmasının kendilerini üzdüğünü belirtti. Öğretmenlerin, çocuklarının sorunlarıyla her zaman yakinen ilgilendiğini anlatan Demirtaş, "Sayın valimize ve Sayın Milli Eğitim Bakanımıza hitaben durumu anlatan bir

dilekçe kampanyası başlatarak öğretmenlerin yeniden gelmesini isteyeceğiz" dedi.

EĞİTİME PROTESTOLU BAŞLANGIÇ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 13:20:02
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 13:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?