5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ekili alanları sel vurdu

SİLİFKE'DE SEL BASKINI

Mersin'in Silifke ilçesinde 2 gündür devam eden sağanak yağışlardan dolayı ekili alanlar büyük zarar gördü, bazı yollar kullanılamaz hale geldi.

Aralıksız yağan sağanak yağışlardan dolayı Silifke ilçesine bağlı Sökün, Çeltikçi, Kurtuluş köyleri ile Atakent, Atayurt ve Arkum beldelerindeki tarım arazileri büyük zarar gördü. Bakla ve çilek tarlaları tamamen su altında kalırken, limon hasadı da 15 gün gecikti. Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri sel suları çekildikten sonra zarar tespiti yapılacağını belirttiler.

Uzun yıllardır bu ölçekte bir yağış görmediklerini belirten Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, yağışlar öncesi gerekli tüm önlemleri aldıkları halde beldede büyük zarar gördüklerini ifade etti. Uslu, "48 yaşındayım, böyle bir yağış görmedim. Yöremizdeki bütün sera ve tarım arazileri dahil bazı ev ve iş yerleri sel suları altında kaldı" dedi.

BAKLA VE ÇİLEK TARLALARI KULLANILAMAZ HALE GELDİ

30 Dönüm arazide bakla üretimi yapan çiftçi Ahmet Yörüsün, "Tüm bakla, çilek ve seralarımız su altında kaldı. Bakla tamamen bitmiş durumda. Daha ilk ürünü almaya başladığımız şu günlerde selden dolayı büyük zarar gördük. Devletimizin bizlere yardım etmesini bekliyoruz" dedi. Metrekareye 90 kilogram yağış alan Atakent beldesinde, oluşan sellerden dolayı beldeyi köylere bağlayan yolların asfaltı sökülüp yollar kullanılamaz hale geldi. Özellikle dere yatakları içerisinde bulunan geçişler tamamen kapandı. 

SİLİFKE'DE SEL BASKINI
SİLİFKE'DE SEL BASKINI
SİLİFKE'DE SEL BASKINI
SİLİFKE'DE SEL BASKINI
SİLİFKE'DE SEL BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 09:53:05
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 13:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?