30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Ekmeğini sazından çıkarıyor

Mersin'de, Sezai Yıldırım adlı saz sanatçısı, 20 yıllık gazino geçmişinin ardından şimdi sokaklarda saz çalarak geçimini sağlıyor.

Mersin sokaklarında saz çalarak ekmek parası kazanan 52 yaşındaki Sezai Yıldırım, bazı yerlerde çalıştığını ama yürütemediğini, sonunda kendini açık havaya attığını söyledi.

Kentin önemli caddelerinde ve alışveriş merkezleri önünde saz çalarak ekmek parasını çıkaran Yıldırım, bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük kentlerde 20 yıl gazinolarda çalıştığını, maddi durumunun gayet iyi olduğunu ve dükkanları bulunduğunu belirten Yıldırım, iyi niyeti yüzünden tüm birikimini ve ailesini kaybettiğini söyledi. İyi niyetinin kurbanı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Ben Ankaralıyım. 20 sene gazinolarda çalıştım. Bir ailem vardı, dükkanlarım vardı. Ama 6 sene önce hepsini kaybettim, iyi niyet kurbanı oldum. İyi niyetten, veresiyelerden kendi kendimi mahvettim, hepsi gitti. İşimi de eşimi de kaybettim. Evli bir kızım var, senede bir görüşüyoruz" dedi.

Ailesini, tüm varlığını ve işini kaybedeli altı sene olduğunu dile getiren Yıldırım, bazı yerlerde çalıştığını ama yürütemediğini, sonunda kendini açık havaya attığını söyledi. Uzun yıllar alkollü ortamlarda çalıştığını ve artık bundan bıktığını anlatan Yıldırım, açık havada, temiz insanlar içinde çalmayı kendisinin istediğini vurguladı.

Bir gün eline sazı alıp sokaklara çıktığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Temiz insanlar beni dinliyor, dertleşenler oluyor. Ben ekmeğime bakıyorum. Kimseye muhtaç olmamak için bunu yapıyorum. Kış aylarında Mersin'de, yaz aylarında da İstanbul'da çalıyorum. Günlük kazancım ortalama 25-30 lira. Daha önce çok iyi günler gördüğüm için otelimin parası, yemek param ve bir paket sigaram çıksın mutlu oluyorum."

Mersin'e bir arkadaşı ile geldiğini, çok sevdiğini ve burada kaldığını, 4 yıldır da sokaklarda saz çaldığını belirten Yıldırım, burada bir otelde yaşadığını, paranın kendisi için önemli olmadığını, gönül dostu olduğunu söyledi. Mersin insanının çok duyarlı olduğuna vurgu yapan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Hepsinden Allah razı olsun, beni tanıyor seviyorlar. Durup dinleyenler, dertleşenler, sohbet edenler, istekte bulunanlar, özel davetlere çağıranlar oluyor, gidip çalıyorum. Ne kadar para istediğimi soruyorlar, 'hiç sorun değil' diyorum. Ben gönül dostuyum. Sağolsunlar onlar da gönüllerince bir şeyler veriyor. Ben Mersin ve Mersin halkından çok memnunum."

Sosyal güvencesi olan bir iş bulursa çalışmak istediğini de sözlerine ekleyen saz sanatçısı Sezai Yıldırım, şunları söyledi: "Duruma göre sokaklarda saz çalmaya devam edeceğim ama aslında sigortalı bir iş bulursam çalışmak istiyorum. İş bulursam bunu kendi zevkim için çalarım artık, 20 seneyi mazi yaparım. Becerikliyimdir, elimden her şey gelir, çalışırım, çalışkanım, işime sadığım. Yeşil kartım var. Mersin'i seviyorum, burada bir iş bulursam çalışırım. İşverene çok da dua ederim."

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2011 Perşembe 17:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?