2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ekmekte vurgun iddialarına savcılık incelemesi

Mersin Hayvan Barınağı'ndaki hayvanlar için alınan ekmekte vurgun yapıldığı iddiaları üzerine, Cumhuriyet Savcılığı tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Büyükşehir Belediyesi'nin, ihaleyle işletmeye verdiği ekmek fabrikasından, Hayvan Barınağı'nın ihtiyacı için çok miktarda ve piyasa fiyatının üstünde alım yaptığı iddiasının araştırıldığını belirtti.

Kuyu, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ''Ekmek Skandalı'' başlığıyla verilen haberler üzerine konuyu değerlendirmeye aldıklarını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlatmadıklarını, şu anda sadece inceleme yaptıklarını kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, bakkallarda satılan ekmeğin fiyatını 125 YKr olarak belirlerken, 700 köpek ve 120 kedinin yaşadığı belediyeye ait hayvan barınağına bayat ekmeğin 150 YKr'den fatura edildiği ileri sürülüyor. Üstelik barınağa 2 ayda 100 bin ekmek verildiği belirtiliyor.

Halk Ekmek Fabrikası, 27 Mart yerel seçimleri öncesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından 1 trilyon TL harcanarak hizmete sokulmuştu. "Günde 300 bin ekmek üretme" sloganı ile kurulan ekmek fabrikası, seçimlerin ardından 11 Ağustos 2004 tarihinde, o dönemdeki Fırıncılar Odası Başkanı Kasım Ölmez'in oğlu Cem Ölmez'e kiralandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 02:27:34
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 17:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?