5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ekonomik kriz aşçı yaptı!

Küresel ekonomik kriz nedeniyle artan işsizliğe önlem almak amacı ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Mersin İl Müdürlüğü tarafından "İş gücü yetiştirme kursları" kapsamanda Erdemli de açılan "Aşçılık" kurusunun büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Erdemli Öğretmenevin'deki kursta kursiyerlere verilen eğitim çalışmalarını yerinde inceleyen Türkiye İş Kurumu (İş-kur)Mersin İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan, dünyayı saran küresel ekonomik kriz nedeniyle artan işsizliğe önlem almak amacı ile Mersin'deki iş potansiyeline göre meslek edindirme kursları açtıklarını, açılan kursların ise beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Mersin'in turizm potansiyeli yüksek bir il olduğunu bu sebeple de turizm sektöründe çalışacak eleman ihtiyacına yönelik açılan meslek kurslarına vatandaşlar tarafından daha fazla ilgi gördüğünü ifade eden Arslan, "Erdemli'de 15'erli gruplar halinde 2 aşçılık kursu açtık. Bunlardan biri 13 Temmuzda tamamlanacak diğeri ise henüz yeni başladı. Erdemli Öğretmenevi'nde verilecek olan kursumuz 180 saat olup, kursiyerlerimize destek amaçlı günlük 15 TL ücret ödenecektir" dedi.

Erdemli ve çevresinde turizm tesisleri ve otellerinin giderek arttığını ve bu sektörde hizmet verecek eleman ihtiyacının da doğmaya başladığını dile getiren Arslan, "Özelliklede Erdemli'ye bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesinde turizm sektöründe çalışacak, belge sahibi elamanlara ihtiyaç doğmuştu. Bu doğrultuda açılan Aşçılık kursumuzda bu sebeple ilgi artmıştır. Temmuz ayı içinde kurs sayımızı 4'e çıkarmayı düşünüyoruz. Şunu da eklemek isterim ki kursumuzu başarıyla bitiren kursiyerlerimiz ellerinde belge ile istedikleri yerde çalışabilecekler" diye konuştu.

Arslan, AB normlarına göre belgesi olmayan hiçbir kişinin iş yeri açamayacağını ve iş bulmada büyük zorluk çekeceğini, dolayısıyla bu tür kursların büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kendilerine talep gelmesi durumunda Bilgisayar, Tıbbi Sekreterlik, Bilgisayarlı Muhasebe, Yaşlı Hasta Bakımı, Özürlü Bakımı, Çocuk Bakıcılığı kursları da açabileceklerinin de altını çizen Arslan, daha sonra mutfağa geçerek kursiyerlerin eğitimleri hakkında bilgi aldı.

Eğitim ile ilgili bilgiler veren Aşçılık kursu öğretmeni İbrahim Çiftçi kursiyerlerin aşçılığa duyduğu ilgiden çok memnun kaldıklarını, kursiyerlerin beklenenin üzerinde bir performans ile çok kısa sürede aşçılığı öğrendiklerini belirtti.
Çiftçi, "Kursiyerlerimize ilk olarak mutfakta kullanılacak malzemeler öğretildi. Daha sonra sebzeli, bakliyatlı ve köfte çeşitli yemeklerin yanında sos, salata çeşitleri hakkında kendilerine detaylı bilgiler verildi. Kısaca kursiyerlerimiz Geleneksel Türk Mutfağı'nın püf noktalarını öğrendiler" dedi.

Aşçı Erol Erdoğan da kursiyerlerin kısa sürede aşçılık bilgilerini aldıklarını, 1 kişiden bin kişiye kadar yemek yapabilecek seviyeye geldiklerini kaydetti.
Aşçılık kursuna katılan Rabia Çiftçi ise aşçılık kursunun kendileri için çok büyük önem taşıdığını ve bu kursu açarak kendilerine meslek kazandıran bütün herkese teşekkür ettiğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 15:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?