2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ekonomik kriz çiçekçileride vurdu

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şahbudak, ekonomik krizin faturasını en ağır çiçekçilerin ödediğini söyledi.

Şahbudak, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin gerçek mağdurlarının esnaf kesimi olduğunu ileri sürerek, özellikle çiçekçi esnafının bu krizden azami ölçüde etkilendiğini ve etkilenmeye devam ettiğini kaydetti.

Yaşanan olumsuzlukların zincirleme olarak devam ettiğini vurgulayan Şahbudak, "İflas eden, batan şirketler ve iş yerlerinin işsiz kalan ve mağdur olan elemanlarıyla birlikte bu şirketler ve işyerleri ile çalışan esnaflarda müşterilerini kaybetmektedir. Borç batağı içinde çıkış arayan çiçekçi esnafı, borcu borçla kapatma düşüncesiyle kredi batağına saplanmıştır" dedi.

Çiçekçi esnafının satış yapamamasının üreticiyi de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Şahbudak, "Maalesef çiçekçilikte üretimde bu ekonomik kriz yüzünden zora girmiş ve üretici zarar eder konuma gelmiştir. Üretici, çiçekçinin satamadığı ürününü çöpe atmaktadır. Acil olarak önlem alınmaması halinde çiçek üreticisi de üretim yapamayacak hale gelecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 18:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?