5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ekonomik krizi aşmayı başardı

Mersin'in Silifke ilçesinde, sanayi sitesindeki Uysal Torna şirketinin sahibi Mustafa Uysal, yaşanan küresel krizi çapa motorlarına yaptığı farklı römorklarla aştı.

Birçok esnafın kepenk kapatmasına sebep olan küresel kriz karşısında yeni üretimine başladıkları römorklarla ayakta durmayı başaran şirket, Silifke haricinde il dışından da siparişler alıyor.

Çiftçinin en yakın dostu olarak bilinen çapa motorlarına yeni sistemde direksiyonlu, vitesli, lambalı ve hidrolik frenli kaldırılabilir römork yapan Uysal Torna sahibi Mustafa Uysal, "Eski sistem römorkların talebi karşılamaması üzerine yeni üretimine başladığımız römorklarla küresel krizi geride bırakıp, Silifke sanayiine canlılık getirdik. Bizim haricimizde, römork yapımında ve malzemesinde alım yaptığımız civatacılar, boyacılar, yağcılar, lastikçiler de bizlerle birlikte iş yapmış oluyorlar" dedi.

İş yetiştirmekte zorlandıklarını belirten Uysal, "Bir çok insan iş yok diye söylenirken biz iş yetiştiremiyoruz. Her hafta 10'larca siparişimiz oluyor. Bazı siparişleri yetiştiremediğimiz için ertelemek zorunda kalıyoruz. Şu an günlük bir çapa motoru römorku yapabiliyoruz. Daha fazla üretim yapabilmek için işçi alımı yapacağız" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 13:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?