5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ekonominin can simidi; Turizm

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, global krize bağlı olarak işsizliğin her geçen gün arttığını ve turizmin 'kurtarıcı sektör' olabileceğini söyledi.

'Turizm Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin Valiliği tarafından düzenlenen törende konuşan MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, turizmin inşaattan tarıma, bankacılıktan sigortacılığa, tekstilden elektronik eşyaya kadar çok geniş bir yelpazede ekonomik faaliyet alanıyla girdi-çıktı içinde olduğunu, bir başka ifadeyle 36 ayrı sektörle doğrudan doğruya ilişki içinde olduğunu vurguladı.

Turizm sektöründe ortaya çıkan bir harcamanın çoğalarak ekonomiye canlılık getirdiğini vurgulayan Demir, turizmin, cari açığın azaltılması ve ekonomide canlanmaya neden olmasının yanında, istihdam olanaklarıyla da işsizliğin her geçen gün arttığı bir ortamda 'kurtarıcı' sektör olabileceğini savundu. Demir, "Hükümetin resmi hedeflerinde işsizlik oranı yüzde 15.5'tir. Ancak tarımdaki işsizlik, gizli işsizlik ve iş aramadan vazgeçenlerin de küçümsenmeyecek bir oranda olduğu gerçeği karşısında, oluşturduğu istihdam alanlarıyla turizmin hayati önem taşıyan bir sektör olduğu ortadadır" dedi.

Sağladığı ekonomik, sosyal ve kültürel faydaların yanı sıra turizm sektörünün bugün gelinen noktada birçok sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Demir, "Bu sorunlar Mersin özelinde ele alındığında; yerel yönetimlerin kent vizyonunun turizm olduğu gerçeğini göz ardı etmemesi, turizm sektörünün sorunlarına daha duyarlı olması, alt ve üst yapı çalışmalarında turizm sektörünü dikkate alması, özellikle çevre kalitesi konusunda daha duyarlı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 12:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?