4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

El emeği göz nuru eserlerle mini fuar

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERLE MİNİ FUAR

Mersin'de, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlükleri bünyesinde el sanatlarının yanı sıra resim, boncuk süsleme gibi çeşitli alanlarda eğitim alan kursiyerler, el emeği göz nuru eserlerini, düzenlenen 'mini fuar' ile birlikte meraklısının beğenisine sundu.

Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ortaklaşa organize edilen; 'Kültür Kitap Günleri' kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Mersin HEM'in yanı sıra Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli'de HEM bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerlerin çalışmaları sergilendi. Mini fuar kapsamında yiyecek ve çiçek satışı da gerçekleştirilirken, organizasyonda elde edilecek gelirinse ürün sahibinde kalacağı, böylelikle de kadınların aile ekonomilerine katkıda bulunmalarının amaçlandığı ifade edildi.

Fuarla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mersin HEM Müdürü Mustafa Özsoy, etkinliğin 5 gün boyunca devam edeceği bilgisini vererek, "Burada hem kursiyerlerin büyük bir emek ve özveriyle yapmış olduğu çalışmaları sergilemek, hem de özellikle ev kadınlarımızın edinmiş oldukları mesleki eğitim ve becerilerinin bir ürünü olan eserlerini satarak, elde ettikleri gelirle birlikte aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Sadece Mersin HEM bünyesinde 8 Temmuz 2009 tarihinden bugüne kadar geçen zaman diliminde 13 bine yakın kursiyere çeşitli alanlarda eğitim verdiklerini anlatan Özsoy, açılan kurslarınsa daha çok; bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, grafik tasarımın yanı sıra el ve makine nakışı alanlarda yoğunlaştığını, yabancı dil eğitim kurslarının da yoğun ilgi gördüğü bilgisini verdi. Özsoy, önümüzdeki dönemde de 'bilgisayarlı kalıp çizimi' alanında eğitim vereceklerini, bu konuda da gerekli atölyenin oluşturularak, teknolojik cihazlarla da donatıldığını da sözlerine ekledi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERLE MİNİ FUAR
EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERLE MİNİ FUAR
EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERLE MİNİ FUAR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 13:54:04
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 14:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?