4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

El Kaide zanlıları adliyede

MERSİN'DE EL KAİDE OPERASYONU

Mersin polisinin terör örgütü El Kaide'ye yönelik 5 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişi, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Ağrı, Diyarbakır, Konya, Bingöl ve Mersin'in Tarsus ilçesinde El Kaide örgütüne yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda şahısların ev ve gizlendikleri yerlerde çok sayıda örgütsel doküman ve yayın ele geçirilirken, bir miktar da paraya el konuldu. Örgüte eleman kazandırdıkları, terör örgütünün yurtdışında bulunan silahlı eğitim kamplarına eleman gönderme faaliyetlerinde

bulundukları ve örgüte maddi kaynak temin etmeye çalıştıkları tespit edilen şahıslar, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin PKK yandaşlarına yönelik düzenledikleri bir başka operasyonda ise, merkez Akdeniz ilçesindeki Sakarya İlköğretim Okulu'na benzin dökerek yakma girişiminde bulunan yaşı küçük 2 çocuk ile birlikte çeşitli sokak gösterilerine katılarak molotoflu saldırı olaylarına karıştığı belirlenen 1 kişi yakalandı. Mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MERSİN'DE EL KAİDE OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 15:51:03
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 18:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?