4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Elazığlı öğrenciler Mersin'de

MERSİN İLE ELAZIĞ ARASINDA 'GÖNÜL KÖPRÜSÜ' KURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Türkiye genelinde hayata geçirilen, 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar sürüyor. Projeyle birlikte Elazığ'dan Mersin'e gelen öğrencilerse kentte yaşıtlarıyla arasında 'gönül köprüsü' kuracak.

Elazığ'dan gelen öğrencilerin ilk durağı Mersin Valiliği oldu. 15 öğretmenin eşlik etmiş olduğu 179 öğrenciyi temsilen seçilen 8 öğrenci, Vali Hasan Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün de hazır bulunduğu ziyarette, kentte çok sıcak ve samimi bir ortamda karşılandıklarını dile getiren öğrenciler, katkı ve destekleri nedeniyle Güzeloğlu'na teşekkür etti. Sıcak ilginin kendilerini mutlu ettiğini ancak bunun yanında havanın da sıcak olmasından dert yanan öğrencilere Vali Güzeloğlu, "O sizin sıcaklığınız, o sıcaklığı sizin güler yüzünüz getirdi” diye karşılık verdi.

Öğrenciler için güzel bir gezi programı hazırlandığını kaydeden Güzeloğlu, gezi sırasında kentin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzelliklerinin de yakından tanınmasına fırsat sunulacağını anlattı. Güzeloğlu, “Eminim ki, çok güzel zaman geçirecek ve çok güzel arkadaşlıklar edineceksiniz Belki de unutulmaz dostlukların temelini atacaksınız. Bu dostlukların birçoğunu da ömür boyu taşıyacaksınız. Zaten projenin amacı da bu” dedi.

Projeyle birlikte Elazığlı gençlerin Mersin'i tanımaya çalışırken, aynı şekilde Mersinli gençlerin de Elazığ'ı tanıyacağını ifade eden Güzeloğlu, “Her şeyden önce bu ülkenin ne kadar güzel bir ülke olduğunu, her bir köşesinin ne kadar ayrı bir değer olduğunu göreceksiniz” diye konuştu. Daha sonra kendisini ziyarete gelen öğrencilere Mersin'i tanıtan dokümanlar veren Güzeloğlu'na, Gönül Köprüsü Elazığ Kafile Başkanı Ersin Kırmızıgül de Elazığ Valiliği'nce hazırlanan tanıtıcı CD'yi takdim etti.

Öte yandan, 14 Temmuz Salı günü Elazığ'dan Mersin'e gelen öğrencilerin, kent merkezinin dışında Tarsus ve Silifke'nde yer alan tarihi ve doğal güzelliklere sahip bölgeleri gezip, 23 Nisan Kapızlı Tesisleri'nde deniz keyfi yaşadıktan sonra, 20 Temmuz Salı günü kenten ayrılacağı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 12:26:05
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 12:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?