4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Elektriğe hasret kaldılar!

21. YÜZYILDA ELEKTRİKSİZ YAŞIYORLAR

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Göksu Beldesinde yaşayan Yüksek ailesi 8 yıldır elektriğe hasret. Elektriği olmayan, 3 odalı bir evde, sefalet içerisinde yaşam savaşı veren ailenin 4 çocuğu gaz lambası önünde ders çalışıyor.

Bedensel engelli olan Sadettin Yüksek (57) komşularının yardımıyla kendisine ve çocuklarına sığınacak bir ev yaptırdı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı küçük yardımlarla geçimini devam ettiren ve çocuklarını okutan Yüksek, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yıllardır elektriğe hasret kalan Yüksek ailesinin evinde ne bir buzdolabı, ne televizyon ne de çamaşır makinesi bulunuyor. Bunların hiç birini dert etmeyen ailenin en büyük sıkıntılarından biri ise çocukların 3 kilometre uzaklıkta bulunan okula gidememesi. En küçüğü 7, en büyüğü 15 yaşında 4 çocuk sahibi olduğunu söyleyen Sadettin Yüksek, "Komşu ve dostlar sayesinde bu oturduğum evi yaptırdım. Şuan tüm imkanlarım bitti. Devlet büyüklerinin yardımına ihtiyacım var. Evimde elektriğim yok. Çocuklarım okulla

evin mesafesi uzak olduğu için okula gidemiyor. Çaresiz ve çok zor durumdayım. 4 tane çocuğum var hepsi tahsil çağında. Okula yazdırdım ama şuan okula gidemiyorlar. Tamamen çaresizlik içinde kaldım. Yetkililerden evime elektrik ve çocuklarımın okula gidebilmesi için servis istiyorum" dedi.

Çocukların gaz lambası önünde ders çalıştığını söyleyen anne Şükriye Yüksek ise, "O kadar zor şartlar içindeyiz ki gerçekten anlatması çok zor. Karanlıktan bir an önce kurtulmak istiyorum. Çocuklarımın okuluna gitmesini istiyorum yetkililerin bize el uzatmalarını istiyorum beni şu karanlıktan kurtarsınlar başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

Ailenin en büyük çocuğu Ahmet de (15) kardeşleri Emre, Emine ve Fatma gibi kendisinin de okula gidemediğini belirtip, yetkililerden yardım istedi. Gaz lambası önünde ders çalıştıklarını söyleyen genç Ahmet, tek düşüncelerinin okumak olduğunu söyledi

Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin ise ailenin ikamet ettiği evin servis ağı dışında olduğunu ifade etti. Gergin, "Bu nedenle servisler çocukları alıp okullarına götüremiyor. Aileye yüzde 80'ni biz karşılayalım diğer yüzde 20'sini siz karşılayın evin yanına kadar servis gelerek çocuklarınızı okula götürsün dediğimiz halde kabul etmediler. Yinede bu konuyu çözmek için en kısa zamanda Yüksek ailesine gideceğiz" söyledi.

21. YÜZYILDA ELEKTRİKSİZ YAŞIYORLAR
21. YÜZYILDA ELEKTRİKSİZ YAŞIYORLAR
21. YÜZYILDA ELEKTRİKSİZ YAŞIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 14:19:05
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 14:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?