5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Elektrik trafolarına yeni görünüm

Mersin'in Erdemli ilçesindeki elektrik trafoları, modern bir görünüm kazandırılması amacıyla çizgi roman karakterleriyle süsleniyor.

Gelişmeleri değerlendiren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, özellikle okul duvarları, park ve bahçelerin yanı sıra trafolarda gerçekleştirilen çalışmanın ilçe halkının takdirini kazandığını savunarak, söz konusu uygulamayla birlikte aynı zamanda da ilçenin çehresinin değiştiğinin altını çizdi.

Tollu, uygulamanın ilçe genelinde yaygınlaştırılacağını ifade ederek, "Erdemli'yi güzelleştirme adına elimizden ne gerekiyorsa yapıyoruz. Projelerimizi ardı ardına hayata geçirerek, hem ilçemizin çehresini değiştirmeye hem de ilçe insanına kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

İlçedeki duvarların yanı sıra trafoların birbirinden renkli çizgi roman karakterleriyle süslenmesi ve sonrasında da bölgede yaşayanların bu çalışmayı destekleyerek ilçe genelinde yaygınlaştırılması yönünde kendilerine talepte bulunduğunu anlatan Tollu, bunun son derece memnuniyet verici olduğunu, bir bakıma da yaptıkları işin geri dönüşümü olduğunu vurguladı.

Mükerrem Tollu, daha güzel işler yapabilmek için en büyük desteği vatandaşlardan aldıklarını kaydederek, "Özellikle de çocuklar tarafından ilgiyle takip edilen uygulamada genel olarak kendi kültürümüzü de yansıtmaya çalıştık. Bu karakterler de Nasreddin Hoca, Hacivat Karagöz ve Keloğlan oldu. Bize verdiği destekten dolayı da ressam İrfan Şener'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 13:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?