5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Elektrik zammına tepki!

ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİLER

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Kamer Gülbeyaz, son 2 yılda elektriğe yapılan zamların yüzde 70'e ulaştığını belirterek, bu durumun geniş halk kesimlerinde elektriği lüks tüketim haline getirdiğini söyledi.

Oda yöneticileriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde son yapılan elektrik zammını değerlendiren Kamer Gülbeyaz, dünya ölçeğinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen global kriz ortamında elektrik fiyatlarında indirim yapılması gerekirken, zam yapılmasına hiçbir anlam veremediklerini kaydetti. Özellikle son 2 yılda elektriğe yapılan zam miktarının yüzde 70'e ulaştığını iddia eden Gülbeyaz, yeni elektrik tarifesiyle birlikte konutlarda yüzde 11,38'lik bir artış gösterdiğini vurguladı.

Gülbeyaz, "Kilovat başına, kuruş bazında küçük görülen elektrik zammı, asgari yaşam standardı için gerekli olan 230 kilovatsaat elektrik tüketimi üzerinde 4 kişilik ailenin faturasına yansıtıldığı zaman cepleri yakacak, aylık fatura en az 62 TL'den başlayacaktır. 2008 yılından bu yana yapılan zamlar sebebiyle bir ailenin aylık elektrik faturasındaki artış miktarı ise 25,6 TL'ye ulaşmış olacaktır. Böylece bir aile bir ayda 34 ekmek alabileceği gelirini elektrik tüketimi için harcamak zorunda kalmıştır" dedi.

Bugün gelinen noktada dünyada en pahalı elektriği kullanan ülkenin Türkiye olduğunu savunan Kamer Gülbeyaz, sanayi sektöründeyse diğer ülkelerle rekabet edilemeyecek bir konuma gelindiğinin altını çizdi. Zammın, sadece elektrik faturalarında kalmayacağını, ulaşımdan her türlü sanayi maddesine, yiyecek ve giyecek maddelerine kadar insan yaşamının vazgeçilmez temel ürünlerine de yansıyacağına dikkat çeken Gülbeyaz, elektriğe her seferinde yüzde 10 oranında zam yapılmasının, geniş halk kesimlerinde elektriği lüks tüketim haline getirdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 15:44:04
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 17:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 88.229.226.xxx Tarih : 8.10.2009 09:25:17

bu milet herşeyi proteste eder.banka camları komaz kırarlar...işyerlerini talan ederler....sonrada bu milletten yol su elektirik olarak geri alırlar...sonrada 3 tane namuslu ve şerefli haysiyetli mühendis,halkın asıl sorunu olan bu soruna,3 kişilik eyllem yaparlar...bu milet  akılsız aksini iddia eden varsa buyursun