4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Elif’e yardım eli

ELİF’E BELEDİYE PERSONELİNDEN YARDIM ELİ

Myelodisplastik sendrom adlı kan hastalığı teşhisiyle 2 yıldır Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin Çocuk Hematoloji servisinde tedavi gören Elif Ercan için Erdemli Belediyesi personeli, kendi aralarında para toplayarak baba Aydın Ercan’a teslim etti.

Erdemli Türbe İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Elif’in arkadaşları tarafından okulda başlatılan yardım kampanyasını gazeteden okuyarak çok etkilendiklerini ifade eden belediyenin Makine Şefi Mustafa Oğuz, “Elif kızımızın hastalığından dolayı zor günler yaşadığını ve ailesinin de maddi sıkıntılar çektiğini gazetelerden öğrendik. Okul arkadaşlarının kendi aralarında “Elif’i Yaşatalım” adı altında başlattığı yardım kampanyası bizleri oldukça duygulandırdı. Bizde belediye personelleri olarak öğrencilerin başlattığı bu kampanyaya destek vermek istedik. Yaklaşık 100 belediye personelinin de katıldığı yardım kampanyasında aramızda bir miktar para topladık ve ailesine teslim ettik. Baba Ercan’ın işsiz ve ailenin kaldığı evin Elif için elverişsiz olduğunu görüyoruz. İstiyoruz ki minik öğrencilerin bizi harekete geçiren bu kampanyası, diğer kurumlar ve hayırsever arkadaşlarımızı da harekete geçirir. Böylelikle bu kızımıza da yardım eli uzanır. Elif’in ve bu ailenin maddi manevi her türlü yardıma ihtiyacı var. Herkes el ele verelim ve bu kızımızı yaşatalım” şeklinde konuştu.

Elif’in babası Aydın Ercan ise, “Aile olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz. Kızımın durumu hiç belli olmuyor. Bir anda fenalaşıp hastaneye kaldırıyoruz. Her krizin ardından hastane de 20 ünite beyaz kan vermek gerekiyor. Vücudu beyaz kan üretmiyor. Allah kimsenin başına böyle bir hastalık vermesin. Doktorlar tedavisinin 2-3 yıl sürebileceğini belirtiyorlar. Maddi imkânlarımız Elif’in masraflarına yetmiyor. Sağolsun okul arkadaşları idareciler ve Belediye personelleri bizleri yalnız bırakmadılar. Onlara bu yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah kızımızı bizim sevgimiz ve onların yardımları yaşatacak” dedi.

Yapılan yardımlardan ve kendilerine destek verilmesinden oldukça mutlu olduğunu belirten Elif Ercan’da, “Hastalığım dolayısıyla eğitimim aksıyor. Bir an önce iyileşip arkadaşlarımın arasına dönmek istiyorum. Ailem benim bu durumuma çok üzülüyor ancak tedavim içinde ellerinden pek fazla bir şey gelemiyor. Aileme yapılan bu yardımlarla tedavi giderlerimi karşılıyorlar. Bana yardım yapan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

ELİF’E BELEDİYE PERSONELİNDEN YARDIM ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 11:04:02
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 11:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?