4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Elma üreticisi fiyatlardan memnun

ELMA ÜRETİCİSİ FİYATLARDAN MEMNUN

Mersin'in Silifke ilçesinde geçen yıl kilosu 30 kuruşa alıcı bulamayan elma, bu sene dalında 1 TL'den satılıyor.

İlçe genelinde 150 dönümü bodur olmak üzeri toplam 3 bin 500 dönüm arazide yaklaşık 10 bin ton elma üretimi yapılması bekleniyor. Geçen yıl elmaya 30 kuruşa alıcı bulamayan üreticiler, bu yıl kilosu 1TL'den satmaya başladılar. Geçtiğimiz yıl tarlada kalan ve çürümeye bırakılan elmalar, bu yıl fiyatların yüksek olması nedeniyle toplanıp depolanmaya başlandı. Elma bahçelerinde incelemede bulunan İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, "Bu yıl ilçe genelinde rekolte çok yüksek. Yaklaşık 3 bin 500 dönüm araziden 10 bin

ton ürün elde etmeyi bekliyoruz" dedi.

Elmanın diğer meyve çeşitlerine göre bakımının daha kolay olduğunu ifade eden Gün, "Özellikle yayla köylerimizde sulama suyunun kullanılmaya başlaması ile elma bahçeleri de çoğalmaya başladı. Bakımı kolay olduğu için vatandaşlar daha çok bodur elma dikimine yöneldiler. Bu yıl fiyatların iyi olmasıyla da üreticiyi elmaya bir kez daha yönlendirmiş olacak" dedi.

Geçen yıl topladıkları elmaları çöpe döktüklerini kaydeden üretici Mehmet Boz ise, "Geçen yıl elma sezonunun başlamasıyla birlikte elmalarımızı topladık ve depoladı. Fiyatların düşük olmasından dolayı depo parasını bile ödeyemeyip, ürünümüzü çöpe dökmek zorunda kalmıştık. Bu yıl elmaların iyi fiyata satılması biz üreticileri sevindirdi" şeklinde konuştu.

ELMA ÜRETİCİSİ FİYATLARDAN MEMNUN
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 12:58:00
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 14:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?